ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΥΕΘΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Όλα τους τα έδωσε. Συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου, νατοϊκή βάση στην ίδια περιοχή, γαλαντόμα συμφωνία για τα παμπάλαια αεροπλάνα της Lockhid. Αλλά αντί του μάννα χολήν.

Οι Αμερικανοί επιφύλαξαν κρύο ντους στον πρόεδρο Πάνο ακυρώνοντας τη συνάντηση του με τον υπουργό άμυνας Άστον Κάρτερ, που είχε προγραμματιστεί για τις 21 Μαίου. Αρνητική ήταν η απάντηση της αμερικανικής πλευράς και στην ελληνική πρόταση για συνάντηση του υπουργού άμυνας με τον υφυπουργό Ρόμπερτ Γουόρκ. Οι λόγοι δεν έχουν ξεκαθαριστεί, γίνεται όμως λόγος για αμερικανική δυσαρέσκεια για τα ανοίγματα Καμμένου στη Μόσχα και τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την τρομοκρατία και την υπόθεση Ξηρού.

Ο Καμμένος είχε υψηλές προσδοκίες για την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ως επικεφαλής πολυμελούς αποστολής, με τη συμμετοχή και στελεχών ελληνικών αμυντικών εταιρειών. Μάλιστα, είχε ζητήσει να οργανωθεί συνάντηση με στελέχη αμερικανικών εταιρειών οπλικών συστημάτων.

Τελικά, θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης, Βικτόρια Νούλαντ.

Διαβάστε ακόμα:

Συγκυβέρνηση με Σύριζα προτείνει πάλι ο Σαμαράς