Ο ΘΕΙΟΣ ΣΑΜ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΘΕΙΟΣ ΛΙΟΥ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Για μία ακόμη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη βοήθεια του θείου Σαμ. Και θείος Σαμ δεν είναι άλλος από τον υπερατλαντικό ...σύντροφο Λιου, τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών που δείχνει πρόθυμος να παρέμβει υπέρ της Ελλάδος κάθε φορά που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές πάνε για φούντο.

Έτσι έγινε και την Παρασκευή όταν η Λαγκάρντ αξίωσε για λογαριασμό του ΔΝΤ απ ευθείας σύνδεση με τα ελληνικά υπουργεία μέσω τρόικας, ιδιοτροπία που έσπευσε να υιοθετήσει η Μέρκελ, παγώνοντας για μία ακόμη φορά το χαμόγελο στα χείλη του Τσίπρα. Ο οποίος μια και δύο αποτάθηκε και πάλι στον θείο Σαμ, ζητώντας να παρέμβει στις δύο κυρίες μήπως και σωθεί η παρτίδα την τελευταία στιγμή.

Δεδομένου λοιπόν ότι ο θείος Σαμ θα είναι, όπως προβλέπεται, συνέχεια στα πόδια μας ελέω ΣΥΡΙΖΑ, έψαξα και έμαθα την ιστορία του. Το 1812, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκονταν σε πόλεμο με την Αγγλία, η κυβέρνηση της χώρας επέλεξε ως προμηθευτή κρέατος για το στρατό της, κάποιο Samuel Wilson, ο οποίος ήταν κρεοπώλης στη Νέα Υόρκη.

Ο Wilson έστελνε τα εμπορεύματά του στο μέτωπο, μέσα σε βαρέλια από ξύλο πάνω στα οποία υπήρχε η επιγραφή, «U.S. United States». Οι στρατιώτες στο μέτωπο, γνωρίζοντας
ότι το κρέας προερχόταν από τον Samuel Wilson, άρχισαν αστειολογώντας να ερμηνεύουν τα γράμματα «U.S.» της επιγραφής μεταφράζοντας τα ως «Uncle Sam», που σημαίνει
«Θείος Σαμ».

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι βουλευτές πήραν άτοκα δάνεια από τη Βουλή