ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΟΧΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ιδανική η πάσα του Στάθη Λεουτσάκου στον Αλέξη Τσίπρα. Το στέλεχος της Πλατφόρμας προτείνει εκλογές αν η διαπραγμάτευση δεν καταλήξει σε συμφωνία. Τι πιο εύκολο για τον πρωθυπουργό να απαλλαγεί από όσους τον εμποδίζουν να κυβερνήσει.

Η λίστα του λύνει τα χέρια. Έλα ,όμως που ο λαός δεν καταλαβαίνει από τερτίπια. Η τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύθηκε στην Αυγή σταματά κάθε σκέψη
προσφυγής στις κάλπες. Το 89% των πολιτών που λένε όχι στις εκλογές αποτελεί ιστορικό μέγιστο απόρριψης, γιατί απλούστατα ο λαός ψηφίζει πάντα για να δοθούν λύσεις.

Τον Αύγουστο του 2010, 4 μήνες μετά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου από τον Γ. Παπανδρέου, το ποσοστό των πολιτών υπέρ των εκλογών ήταν επίσης πολύ χαμηλό (16%).

Ακόμη και ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο, μέχρι την άνοιξη του 2011, δεν ξεπέρασε ποτέ το 25%. Κλιμακώθηκε μόνον μετά το «κίνημα των αγανακτισμένων» και προσέγγισε το
ιστορικό μέγιστο ποσοστό κοινωνικής «πίεσης» για εκλογές (71%), δύο χρόνια αργότερα, λίγο πριν από τις πρώτες εκλογές του Μαΐου 2012.

Σήμερα, αντιθέτως, καταγράφεται καθολική αντίθεση του εκλογικού σώματος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών. Ο Στ. Λεουτσάκος, όμως επιμένει: «Πρέπει να μιλήσουμε στον λαό, να δώσουμε την προσπάθεια που κάναμε, τα όρια του συμβιβασμού, τι μας ζητάνε και με την βούληση του ελληνικού λαού να προχωρήσουμε με ότι αυτό σημαίνει. Η
Αριστερά δεν πρέπει να χάσει τη μεγάλη δυναμική του κυρίαρχου λαού, ο λαός πρέπει να πάρει απάνω του και να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Ένας άλλος αριθμός που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση για πρόωρες ή μη εκλογές είναι το 48,5% που αντανακλά την πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές που του έδωσαν ποσοστό 36%. Η δυναμική αυτή συγκρίνεται μόνο με το 1974 και το 1981. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να έχει πείσει ότι προσπαθεί να ανταποκριθεί
στη λαϊκή εντολή για τερματισμό της μνημονιακής πολιτικής και της κοινωνικής διάλυσης της χώρας, προσπάθεια που δεν πρέπει να σταματήσει λόγω εκλογών».

Διαβάστε ακόμα:

Ντέρμπι με τους ξένους, μονότερμα με τους ντόπιους