ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue για την «Αυγή» έδειξε ότι οι θετικές γνώμες για τον Γιάνη Βαρουφάκη έφτασαν το 75%, ποσοστό ασυνήθιστο για Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Μάταια, όμως.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Κυριακή, συνέπεσε με άλλα δύο σημαντικά γεγονότα που αφορούν στον υπουργό. Πρόκειται για το τέταρτο στη σειρά άδειασμα του από το μέγαρο Μαξίμου, αυτή τη φορά για τη φορολόγηση των αναλήψεων και την επίσης τέταρτη στη σειρά προαναγγελία του μέσω του CNN για αποχώρηση του από την κυβέρνηση.

Οι μέρες του Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών λιγόστεψαν κι άλλο μετά το άδειασμα του και από τον Γιούνκερ, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι δεν τον θέλει για συνομιλητή.

Δεν αποκλείεται λίγο μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, ο Βαρουφάκης να φύγει από την κυβέρνηση, γεγονός που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τον Γιάννη Δραγασάκη, που φέρεται να είναι αυτός που ακυρώνει όλες τις πρωτοβουλίες του.

Τη φορολόγηση των 500 κροίσων, την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, τη φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών και των αναλήψεων μέσω ΑΤΜ.

Διαβάστε ακόμα:

Αμερικανική βοήθεια, από την Κύπρο μέχρι το κραχ