ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΦΑΝΕΛΛΕΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕI!

 

Σκέπτομαι πώς θα το παίρνανε στην Ελλάδα αν ο Μαρινάκης αποφάσιζε να παραγγείλει μια φορεσιά πράσινη, μάλιστα με τριφύλλι στο στήθος, να τη φοράνε οι παίκτες του Ολυμπιακού. Δικό του μαγαζί είναι η ΠΑΕ, ό, τι θέλει κάνει ο εφοπλιστής. Βεβαίως οι γάβροι θα σαλτάρουνε. Δεν θα το δεχθούνε με τίποτα. Μέχρι που θα μπουκάρουνε στον αγωνιστικό χώρο να ξεσκίσουν τις ξευτυλισμένες φανέλλες.

Όπως, άλλωστε, το ίδιο θα έκαναν οι βάζελοι έτσι και ο Παναθηναϊκός εμφανιζόταν με ερυθρόλευκες φανέλλες. Θα γκρεμιζότανε η Λεωφόρος.

«Θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας» είπε ο σύντροφος Νίκος Παππάς, ο άνθρωπος που είναι περισσσότερο από κάθε άλλον κοντά στον πρωθυπουργό. Ο αυτοκόλλητος του Τσίπρα, που έχει το αξίωμα του υπουργού επικρατείας, είπε ότι αυτονόητα θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του σύριζα, όταν θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία με τους δανειστές.

Τι θα πει κομματική πειθαρχία; Υπάρχει η μαφιόζικη πειθαρχία. Η παρεϊστικη πειθαρχία. Η οικογενειακή πειθαρχία. Η ποδοσφαιρική πειθαρχία. Η πειθαρχία που επικρατεί σ' ένα μπουρδέλο. Σε μια μπαρμπουτιέρα. Σε μια επιχείρηση. Σε μια πολυκατοικία. Σε μια εγκληματική οργάνωση, σαν κι αυτή που υπάρχει στο πρωτάθλημα.

Τι θα πει «κομματική πειθαρχία»; Θα πει ότι οι βουλευτές οφείλουν να πειθαρχούν στο κόμμα. Στις αρχές του κόμματος, δηλαδή. Οι οποίες αρχές πιθανόν να μην είναι ίδιες μ' αυτά που έκανε το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τα άλλα κόμματα.

«Κομματική πειθαρχία» στο σύριζα είναι να πειθαρχήσουν οι βουλευτές στις αρχές του δικού τους κόμματος που δεν είναι αρχηγικό, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και η ΝΔ του Καραμανλή. Άρα, λοιπόν, αν η παρέα του Τσίπρα βάλει θέμα πειθαρχίας, μάλιστα για να ψηφίσουν οι σύντροφοι βουλευτές αυτά που θέλει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, όχι αυτά που λέγανε σαν σύριζα, θα είναι το ίδιο. Ποιο ίδιο; Σα να φορέσει ο Μαρινάκης φανέλλες πράσινες με το τριφύλλι στους παίκτες του Ολυμπιακού. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Το παραμυθάκι για την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Λύκο