ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Νέο μήνυμα, ενδεχομένως μέσω τηλεφωνήματος, της Μέρκελ στον Σαμαρά να στηρίξει την κυβέρνηση σε ενδεχόμενη συμφωνία της με τους δανειστές, ανάβει φωτιές στη Νέα Δημοκρατία, όπου οι μισοί λένε «όχι» σε συμφωνία με μέτρα, οι άλλοι λένε «ναι» για λόγους αρχής και οι άλλοι είναι υπέρ της ψήφου κατά συνείδηση.

Ο ασκός του Αιόλου ανοίγει με την υπογραφή της συμφωνίας και απ’ ότι λέγεται, οι τρεις επίδοξοι αρχηγοί Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας και Ευρυπίδης Στυλιανίδης έχουν συμφωνήσει σε κοινή γραμμή πλεύσης για την ανατροπή Σαμαρά, ο οποίος φέρεται ούτε καν να συζητά το ενδεχόμενο παραίτησης ή αναβάπτισης του στην κομματική κολυμβήθρα.

Δεν αποκλείεται αφορμή για την πιθανολογούμενη εσωκομματική σφαγή να είναι η στάση του κόμματος στην ψηφοφορία για τη δανειστική συμφωνία. Ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εξελίξεις δείχνει και ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος έχει συχνές επαφές τα Σαββατοκύριακα που βρίσκεται στην Αθήνα, με στελέχη της ΝΔ.

Η τελευταία συνάντηση του στο σπίτι του στην Κηφισιά έγινε με τον Βαγγέλη Μειμαράκη, ο οποίος εν όψει πιθανών εξελίξεων στο εσωκομματικό πεδίο, επίσης έχει συναντήσεις με βουλευτές της ΝΔ.

Εικάζεται ότι αμφότεροι δουλεύουν για λογαριασμό Σαμαρά, που φέρεται ενήμερος για τις κινήσεις τους, τις οποίες όχι μόνο δεν αποδοκιμάζει, αλλά φέρεται να ενθαρρύνει.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι είναι οι 40 που στήνουν παγίδα στον Σύριζα