ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

πηγή: Intime
 

«Το μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του σύριζα σύντροφος Νίκος Φίλης. Για σκέψου! Να το έλεγε αυτό πριν από τις εκλογές. Αυτό να σκεφθείς. Να έλεγαν πριν στηθούν πρόωρα οι κάλπες ο Φίλης ο Τσίπρας, ο Σκουρλέτης, όλα τα παιδιά του σύριζα ότι το μνημόνιο δεν καταργείται.

Τι, δηλαδή, θα γινότανε αν ο σύριζας το έλεγε ξεκάθαρα πριν από τις εκλογές, που ο ίδιος προκάλεσε, ότι το μνημόνιο είναι ακλόνητο; Θα κέρδιζε πάλι τις εκλογές ο Τσίπρας! Αν, μάλιστα, ο σύντροφος Αλέξης έλεγε όσο πιο έντιμα γίνεται «Δεν μπορούμε να καταργήσουμε το μνημόνιο, όμως θα το παλαίψουμε, θα το διαπραγματευθούμε για να το κάνουμε λιγώτερο επώδυνο...», ε, τότε ήταν που ο σύριζας θα έπαιρνε πάνω από 50%.

Τι θέλω να πω. Ο λαός είχε αποφασίσει να καταψηφίσει τις «μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις. Ο λαός δεν ψήφισε σύριζα. Ο λαός δεν πιστεύει κανέναν σύριζα. Να, γιατί αν ο Τσίπρας έλεγε την αλήθεια ότι «Δεν σας δουλεύω, δεν θα σας υποσχεθώ ότι θα καταργήσω το μνημόνιο για να με ψηφίσετε. Δεν είμαι απατεώνας να σας λέω παραμύθια. Σας υπόσχομαι, όμως, ότι επειδή έχω μάθει στην ΚΝΕ, στην νεολαία του ΚΚΕ, πως να κάνουμε παζάρια με τους καπιταλιστές, ότι θα κάνω καλύτερη, πιο αποτελεσματική διαπραγμάτευση από τον Σαμαρά».

Να, γιατί ο κόσμος δεν του έδωσε περισσότερο από 50% του Τσίπρα. Επειδή κι αυτόν, τον σύντροφο Αλέξη τον έχει για παραμύθη. Επειδή δεν είναι μαλάκας ο λαός να μην ξέρει ότι και ο σύριζας, μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ θα γίνει κόμμα μνημονιακό.

Τι θα πει «μνημονιακό» κόμμα; Το ΠΑΣΟΚ είναι μνημονιακό κόμμα, όχι γιατί γουστάρει μνημόνιο, αλλά επειδή το θεώρησε απαραίτητο. Ούτε η ΝΔ είναι «μνημονιακό» κόμμα, επειδή γουστάρει το μνημόνιο. Θεωρείται, όμως, «μνημονιακό» κόμμα διότι υπηρέτησε το μνημόνιο. Όπως η ΝΔ έτσι και ο σύριζα είναι με το στόμα εναντίον του μνημονίου, όμως στην πράξη και το αποδέχεται και προχωρεί σε νέες μνημονιακές συμφωνίες.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο μήνυμα έστειλε ο Πάκης στη Χ.Α. εν όψει εκλογών