ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ

 

Ένα χρόνο μετά την «εκλογή» του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί ο Μανώλης Γλέζος. Θυμίζω ότι ο γηραιότερος ευρωβουλευτής είναι του σύριζα που, για να μη ξεχνάμε, μέσα στους στόχους της πολιτικής του δράσης είναι η Ευρώπη των μονοπωλίων να γίνει των λαών.

Πλήγμα για την Ευρώπη των λαών η παραίτηση του Γλέζου. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για παραίτηση, αλλά για εγκατάλειψη. Έτσι εκτιμώ την απόφαση του ιστορικού στελέχους της αριστεράς.

Ένα-ένα όλα τα ξεχνάει ο σύριζας. Τα οράματά του. Τα όνειρά του. Τις ονειρώξεις του. Τις υποσχέσεις του. Για μια άλλη Ελλάδα. Για μια άλλη Ευρώπη.

Τη θέση του Γλέζου θα πάρει ο σύντροφος Γιάννης Μηλιός, ο ένας από τους οικονομολόγους του σύριζα. Ο μαρξιστής που η παρέα του Τσίπρα τον άφησαν στην απ' έξω και άρχισε όλο και περισσότερο να διαφοροποιείται από την πολιτική του κόμματος. Οι Δραγασάκης, Βαρουφάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος, οι άλλοι της κομπανίας των αριστερών οικονομολόγων του σύριζα συμβιβάστηκαν, παίζουν μνημονιακά, όμως όχι και ο Μηλιός, που θα συνεχίσει, ας ελπίζουμε, τον αγώνα για την Ευρώπη των λαών.

Διαβάστε ακόμα:

Μήπως νοσταλγήσουμε τον George