ΣΥΝΑΞΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Με όλους, τελικά θα συναντηθεί ο Σαμαράς εκτός από τον πρωθυπουργό. Του το κρατάει μανιάτικο από την εποχή που ο Τσίπρας είπε το μνημειώδες αν πάω στο Μαξίμου θα είναι για να ζητήσω την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Σπουδαίος κι αυτός, αλλά ο Σαμαράς τον ξεπερνά, καθώς αρνήθηκε ακόμη και τη διαμεσολάβηση του Πάκη για συνάντηση του με τον Τσίπρα με το κολοσσιαίο επιχείρημα ότι δεν του μιλάει. Αντ' αυτού συναντήθηκε ήδη με μία σειρά αποστράτων, όπως με τον Κώστα Σημίτη, τον Αλέκο Παπαδόπουλο και τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ενώ στα σχέδια του είναι να μιλήσει και με τον γίγαντα ΓΑΠ. Φυσικά θα συναντηθεί επίσης με τον Βενιζέλο και τη Φώφη, όχι όμως και με την Ντόρα, αλλά αυτή είναι από άλλο ανέκδοτο.

Η είδηση όμως είναι αλλού. Στο ότι ο Σαμαράς πάει να παίξει το παιχνίδι της επόμενης μέρας χωρίς να έχουν αναθερμανθεί εντελώς οι ψυχρές σχέσεις του με τον Πάκη. Στην πρόσφατη συνάντηση τους που έγινε με υπόδειξη του Κ. Καραμανλή, έγινε ένα καλό βήμα αποκατάστασης καλών σχέσεων, που μάλιστα συνοδεύτηκε με σύμπτωση απόψεων σε βασικά θέματα, όπως η ανάγκη διενέργειας εκλογών σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία. Το σενάριο Σαμαρά προβλέπει τη συγκρότηση μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης ευρωπαιστών που με επικεφαλής τον ίδιον θα αντιπαρατεθεί στο Σύριζα, σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές.

Διαβάστε ακόμα:

Με ουρανοκατέβατη αφορμή