ΨΥΧΡΑΙΜΑ Ο ΛΑΟΣ ΟΡΜΗΣΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Και σ' αυτό έχει δίκαιο ο σύριζας. Ότι ο λαός έχει ψυχραιμία και με νηφαλιότητα θα πάει να ψηφίσει το «Όχι». Παίζει, στα χαρτιά, και το «Ναι», όμως αυτό, το πουλημένο «Ναι», το προδοτικό «Ναι», το γαμημένο «Ναι» έχει θυμό. Οργή. Αγανάκτηση. Ενώ το «Όχι» απαιτεί ψυχραιμία, ηρεμία, ισορροπία, αυτοσυγκράτηση, διαλογισμό.

Πράγματι, έτσι είναι όπως το λέει ο σύριζας. Ήταν που ήταν ο κόσμος ψύχραιμος, μόλις είπε ο Τσίπρας για το δημοψήφισμα, τότε ήταν που η ψυχραιμία έγινε γαλήνη. Μια γλυκειά ευδαιμονία πλημμύρισε τη ψυχή του περήφανου και, μη ξεχνιόμαστε ψύχραιμου λαού. Έφοδος στις τράπεζες!

Ψύχραιμα, όμως. Ποιος θα πρωτοπρολάβει να σηκώσει ό, τι έχει απομείνει από τα μηχανάκια των τραπεζικών καταστημάτων. Ψύχραιμα. Χωρίς καμμία ανησυχία. Και επέλαση στα βενζινάδικα.

Ψύχραιμα, όμως. Με φιλοσοφική στωικότητα. Έφοδος στις τράπεζες, επέλαση στα βενζινάδικα και επίθεση στα σούπερμάρκετ. Με αταραξία ψυχής. Χωρίς καρδιοκτύπια. Με απάθεια. Επειδή ο λαός δεν είναι μάζα. Δεν είναι πολτός. Επειδή ο λαός ξέρει τι κάνει. Κυρίως ξέρει τι ψηφίζει.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πανικός στην Ελλάδα εκφράζεται με ψώνια!