ΠΟΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Υπάρχουν κάποιοι που ακόμα δεν το 'χουν χωνέψει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός. Βλέπουν το παλληκάρι που ήταν στο 4-5% μέχρι τις εκλογές του 2012 και τους γυρίζουν τα άντερα. Δεν μιλάμε για αντικομουνιστές. Για αντιαριστερούς. Δεν μιλάμε για κομματικούς οπαδούς. Μιλάμε για απλούς ανθρώπους που αρνούνται να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι εδώ και μισό χρόνο περίπου πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας.

Ρωτάς, όμως, τι μπορεί να έχει πάθει ο ίδιος ο Τσίπρας! Δεν το αποκλείω ο πρωθυπουργός να σαλτάρει. Να έχει ήδη σαλτάρει. Και δικαιολογημένα. Στο φινάλε δεν είναι θεός, άνθρωπος κανονικός είναι.

θέλω να πω ότι δεν είναι λίγο ένας μόλις πεντάμηνος κυβερνήτης μιας ασήμαντης σε μέγεθος χώρας να έχει κάνει ανά κατά διά παρά αντί την Ευρώπη όλη. Γιατί, λοιπόν, μην την έχει δει στο αλλοιώς ο Αλέξης Τσίπρας. Ότι είναι μεγάλος. Πολύ μεγάλος. Τεράστιος πολιτικός. Ανεπανάληπτος επαναστάτης. Νάνοι είναι μπροστά μου Καραμανλής Κωνσταντίνος και Παπανδρέου Ανδρέας, Ζισκάρ Ντ' Εσταίν και Φρανσουά Μιρεράν, Αντενάουερ και Σμιτ, Πάλμε και Θάτσερ.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί, ρε. Κανένας απ' όλους αυτούς δεν απείλησε να προκαλέσει τόση ζημιά στα θεμέλια της ενωμένης Ευρώπης, όσο ο Τσίπρας. Κανένας δεν υπόσχεται ότι θα προκαλέσει τόσο καλό στην Ευρώπη όσο ο Τσίπρας που δουλεύει στο όνομα των λαών κι όχι των μονοπωλίων.

Για σκέψου. Για μπες στη θέση του Τσίπρα. Να τον έχουν στο στόμα και στη σκέψη τους όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Γι' αυτό σου λέω. Μήπως το παιδί πάθει κάτι.

Διαβάστε ακόμα:

Να, τι θα βγάλει το δημοψήφισμα