ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΟ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΤΟ «ΟΧΙ»

 

Ο κάθε μαλάκας βγαίνει στη γύρα και λέει ψηφίζω «Ναι», ψηφίζω «Όχι». Παραζάλη σκέτη. Είναι φοβερό. Επειδή είναι λίγο γνωστός, ηθοποιός, συνδικαλιστής, οικονομολόγος, ό, τι, πέφτει στη λούμπα και μας γνωστοποιεί ότι το συμφέρον μας είναι να το ρίξουμε «Όχι», να το ρίξουμε «Ναι». Χωρίς πλάκα νομίζω ότι έχω να κάνω με μεθυσμένους.

Ρε, εκεί που έχεις φθάσει δεν σε σώζει κανένα «Όχι», κανένα «Ναι». Πρέπει να βρίσκεσαι σε αληθινή παράκρουση αν θαρρείς ότι ο σωστός δρόμος, ότι θα γλυτώσεις, είναι με το «Ναι», με το «Όχι».

Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, με το δημοψήφισμα. Και πιο πολύ το δούλεμα το κάνουν αυτοί που σκέφθηκαν και στήνουν το δημοψήφισμα. Οι μόνοι, δηλαδή, που ξέρουν τι θέλουν. Πάρα πολύ καλά, ξέρουν τι θέλουν.

Τόσο εύκολα! Μα, τόσο εύκολα. Να προκαλούν τον πανικό στον κοσμάκη. Να τον βάζουν στην πρίζα και να ψάχνεται ο αφελής τι είναι το καλύτερο. Το «Ναι», το «Όχι», τι.

Τόσο εύκολα! Μα, τόσο εύκολα να σπείρεις τον πανικό. Υπ' όψιν ότι η λέξη που περισσότερο από κάθε άλλη υπάρχει στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου είναι η ελληνική «Πανικός».

Διαβάστε ακόμα:

Μπαρμπουτιέρα ο Σύριζας, όχι κόμμα