ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας απειλούσε τους δανειστές ότι «...εμείς θα παίζουμε το ζουρνά και αυτοί θα χορεύουν», ένα είχε στο μυαλό του. Τον ...πανικό που θα προκαλούσε στους εταίρους η πιθανότητα για ένα ελληνικό Γκρέξιτ. Με τον τρόπο αυτό, ήθελε να τους πειθαναγκάσει να δεχθούν τις προτάσεις του για μία συμφέρουσα συμφωνία, κόλπο που έδειχνε να αποδίδει, ώσπου όλα ήρθαν ανάποδα.

Την Τετάρτη το πρωί, λίγες ώρες μετά την χρεοκοπία της χώρας, τα διεθνή χρηματιστήρια, αντί να χαθούν στο κούγκι του προέδρου Πάνου, κινήθηκαν ανοδικά. Το μεγαλόπνοο σχέδιο Τσίπρα έμεινε στα χαρτιά. Επιβεβαιώθηκαν έτσι οι προβλέψεις Ομπάμα και Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η ελληνική κρίση δεν θα επηρεάσει τη διεθνή οικονομία, αφού όλα τα κράτη είχαν φροντίσει να πάρουν τα μέτρα τους. Τσάμπα κόπος, τσάμπα φασαρία.

Συνέβη όμως κάτι πολύ χειρότερο. Η υπόθεση γύρισε μπούμερανγκ και τώρα το κούγκι απειλεί την Ελλάδα με οικονομική κατάρρευση. Μεγάλο το πρόβλημα. Και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν δώσει κανείς βάση στα σχόλια ορισμένων υπουργών. Ορισμένοι έχουν και χιούμορ.

«Οι δανειστές πολλά μπορούν να χάσουν από τα δάνεια που έχουν δώσει στην Ελλάδα, ήδη δεν πήραν τη δόση στο ΔΝΤ και τους έχει πιάσει πανικός», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης. Ακόμη πιο βαρυσήμαντη η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά. «Ας κάνουμε τον Ιούλιο μήνα ζεστής καρδιάς, γαλήνης και ελπίδας. Το όνειρο να φτερουγίζει στο χαμόγελο των φτωχών παιδιών, στις γροθιές της μάνας - κουράγιο και του ορθοστατούντα πατέρα».

Δεν τη γλιτώνουν οι Ευρωπαίοι, θα πάθουν εγκεφαλικό...

Διαβάστε ακόμα:

Πετάξατε τη μεγάλη ευκαιρία στα σκουπίδια