ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΝ ΚΑΙΕΙ

 

Αινιγματική η δήλωση του Καμμένου που έγινε πριν λίγο. Ετσι γράφουν τα μέσα. Επειδή, μετά από μια χρονοβόρα εισαγωγή είπε ότι είναι εναντίον των μέτρων, αλλά υπέρ του πρωθυπουργού. Κατά των εταίρων, αλλά υπέρ του συμφωνούντος με τους εταίρους Τσίπρα. Εμένα μου φαίνεται πολύ καθαρή η δήλωσή του.

Εχει τρικυμία εν κρανίω. Ξέρει πως οι αρχές των ΑΝΕΛ, όπως τις έχει περιγράψει ο ίδιος, δεν συμβαδίζουν με το τρίτο μνημόνιο. Από την άλλη με την κυβέρνηση Τσίπρα έφτασε στο απόγειό του. Δεν θέλει να φύγει από το Υπουργείο Αμυνας, αλλά θα γίνει ρόμπα αν ψηφίσει αυτά τα μέτρα για τα οποία γάβγιζε χρόνια τώρα.

Το βασικό του πρόβλημα είναι ότι από αυτή την κατάσταση δεν θέλει να επωφεληθεί ο βασικός αντίπαλός του. Ποιος; Ο Σταύρος Θεοδωράκης. Δεν θα άντεχε να δει τον Θεοδωράκη να γίνεται Καμμένος στη θέση του Καμμένου. Το σημείο που τα χώνει σε αυτόν και στους ΝΔίτες είναι το σημείο κλειδί του διλήμματος και της προσωρινής επιλογής να ...αγοράσει χρόνο.

Πώς θα αξιοποιήσει τον αγορασμένο χρόνο; Οχι βέβαια, αφουγραζόμενος τους συνεργάτες του στους ΑΝΕΛ, όπως άκουσα να λέγεται. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δει πόσοι θα λακήσουν από τον Σύριζα για να δει αν βγαίνουν τα κυβερνητικά κουκιά.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγαλύτερο παραμύθι στη σύνοδο της κορυφής