ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ Η ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ

 

«Δεν παραδίδω την έδρα» ξεκαθάρισε η κυρία Νάντια Βαλαβάνη, που ναι μεν παραιτήθηκε, την παραίτησαν από υπουργό, άσχετο, όμως δεν παραιτείται και από βουλευτίνα. Κατ' αρχήν ένα ερώτημα. Ποιανού είναι η έδρα. Ασφαλώς η βουλευτική έδρα ανήκει στο εκλογικό σώμα. Στους ψηφοφόρους.

Ούτε στον εκλεγμένο βουλευτή ανήκει η έδρα στο κοινοβούλιο, ούτε στο κόμμα του βουλευτή. Κι όταν μιλάμε για έδρα, για να κάνουμε ταμείο εννοούμε όλα τα προνόμια που σύμφωνα με το νόμο παραχωρεί ο φορολογούμενος, ο πολίτης στους 300 της Βουλής.

Η κυρία Νάντια Βαλαβάνη εάν είχε πολιτικό ήθος όφειλε να παραιτηθεί. Δεν αναφέρομαι για τη γνωστή ιστορία της μητέρας της που σήκωσε λεφτά από την τράπεζα πριν επιβληθούν τα capital controls. Μιλάμε σοβαρά. Δεν μας ενδιαφέρει αν η συντρόφισσα Νάντια Βαλαβάνη δεν παραχωρεί την έδρα σ' άλλον κομματικό σύντροφό της ή, ακόμα ούτε στην ίδια την μητέρα της.

Όπως δεν μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά της ζητήματα. «Δεν έχω βγάλει τα μαύρα από τότε που πέθανε ο άνδρας μου» είπε η κυρία Βαλαβάνη. Μιλάμε πολιτικά, όχι προσωπικά. Αδιάφορο το πότε κι αν βγάλει τα μαύρα η πρώην υπουργός.

Όφειλε να παραιτηθεί η κυρία Βαλαβάνη, όπως όλοι οι βουλευτές του σύριζα! Επειδή οι ψηφοφόροι τους έκλεξαν γι' αυτά που είχαν υποσχεθεί και δεν πραγματοποίησαν. Αν θυμάμαι καλά τους εξέλεξαν επειδή δήλωσαν αντιμνημονιακοί. Επειδή θα πετύχαιναν καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές. Επειδή δεν θα έπαιρναν σαν κυβέρνηση νέα μέτρα. Επειδή δεν θα χρέωναν το κράτος μ' άλλα δανεικά.

Δεν έγινε όπως τα είχαν πει. Ποιος, λοιπόν, ο λόγος να παραμένουν στις... έδρες τους! Τουλάχιστον, ας κάνουν ένα δημοψήφισμα. Έντιμα και καθαρά. Αποτύχαμε, δεν μας αξίζει να συνεχίζουμε να κρατάμε τις έδρες, θα παραμείνουμε μόνον αν συμφωνεί ο λαός, μ' ένα «ΝΑΙ» κι ένα «ΟΧΙ».

Έτσι κάνουν αυτοί που δεν είναι πολιτικοί τυχοδιώκτες και αντιμετωπίζουν σαν αληθινά υπεύθυνους και τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Μεϊμαράκης έχει υποχρέωση στον Τσίπρα