Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΑΤΑ

 

Τι να πεις για «τον τρελλό του χωριού». Τίποτα δεν λες, ο άνθρωπος κουβαλάει την τρέλλα του. Ζει στον κόσμο του. Δεν καταλαβαίνει τίποτα, τι συμβαίνει γύρω του. Γι’ αυτό τον λένε «ο τρελλός του χωριού». Επειδή μια ζωή λέει τα ίδια. Τα ίδια και τα ίδια.

Για τον Στρατούλη τι να πεις. Δεν είναι ο τρελλός του χωριού, ούτε του κόμματος. Οπότε αυτό που έχεις να πεις είναι πως ο σύντροφος θέλει τις μάπες του. Κι αυτό όχι διότι έχει αφράτα μαγουλάκια και προγουλάκια. Πολιτικά μιλάμε. Πάντα.

Εδώ και χρόνια ο σύντροφος Δημήτρης Στρατούλης, μαζύ με τους άλλους συντρόφους του κόμματος της αριστεράς και της προόδου, καλούσαν τον κόσμο να φτιάξουν όλοι αριστερό συνασπισμό, αντιμνημονιακό, αντιδεξιό, αντικαπιταλιστικό, και τα κατάφεραν, τελικά. Πράγματι ο σύριζα έγινε κυβέρνηση.

Και σήμερα, ο Στρατούλης ξανά μανά καλεί «όλες τις αντιμνημονιακές και αριστερές δυνάμεις για την δημιουργία ενός μεγάλου δημοκρατικού, πατριωτικού προοδευτικού μετώπου», διότι είναι προφανές πως ο σύριζας δεν είναι αυτό που παραμύθιαζε ότι είναι. Διότι ο σύριζας έγινε κι αυτός μνημονιακός και πορεύεται για να εφαρμόσει το τρίτο και πιο φαρμακερό μνημόνιο.

Strata, λέξη λατινική. Εμείς λέμε κάνει στράτα το μωρό, όταν αυτό πιάσει το πρώτο του βήμα. Στράτα, ο δρόμος, η πορεία, η διαδρομή.

Ο μέχρι χθες υπουργός Στρατούλης Δημήτριος μας δούλεψε ψιλό γαζί. Μας είχε πει ότι ο σύριζας είναι η λύση. Τώρα μας λέει «ποιος σύριζας!». Τώρα πάμε για άλλα, για άλλο κόμμα προανήγγειλε με ομιλία του στον Βόλο ο Στρατούλης. Και σαν τον τρελλό του χωριού με μια κουδουνίστρα μωρουδίστικη που την χτυπάει στον δρόμο λέει τα ίδια στην πλατεία του χωριού. Καλούμε τις αριστερές και αντιμνημονιακές δυνάμεις για τη συγκρότηση ενός μεγάλου δημοκρατικού, πατριωτικού, προοδευτικού μετώπου…

Κι όμως! Αυτός ο άνθρωπος, αυτοί οι άνθρωποι πληρώνονται από την τσέπη μας. Επειδή προσφέρουν έργο, όχι γιατί παριστάνουν τον τρελλό του χωριού.

Διαβάστε ακόμα:

Η κυρία Τασία θα γίνει πρωθυπουργός!!!