ΤΙ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΙ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ – Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Tσάμπα οι δημοσκοπήσεις ,τσάμπα οι προβλέψεις, τσάμπα οι αναλύσεις. Είτε Τσίπρα ψηφίσετε είτε Μειμαράκη, ένα και το αυτό. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Και τούτο όχι τόσο γιατί είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τον ίδιο μπούσουλα όσο γιατί θα πρέπει να κατέβουν στο γήπεδο με την ίδια ομάδα. Ας πούμε ότι κερδίζει ο Τσίπρας.

Με πιθανότατο το ενδεχόμενο να μην είναι αυτοδύναμος και να μην έχει μπει στη Βουλή ο τέως κυβερνητικός εταίρος του Π. Καμένος, οι επιλογές συνεργασίας που μπορεί να κάνει είναι σαφείς και προσδιορισμένες. Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ άντε και Ένωση Κεντρώων.

Μπροστά στις ίδιες επιλογές θα βρεθεί και ο Μεϊμαράκης αν αναδειχθεί πρώτος χωρίς αυτοδυναμία. Λαφαζάνης, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή θα είναι στον πάγκο. Σε κάθε περίπτωση Σταύρος και Φώφη θα είναι οι ρυθμιστές και επειδή η γραμμή και οι θέσεις τους είναι προσδιορισμένες μπορούμε να μαντεύσουμε από τώρα την πολιτική που θα ακολουθηθεί είτε με νίκη ΣΥΡΙΖΑ είτε με νίκη ΝΔ.

Το γεγονός αποδεικνύεται και με τα μαθηματικά. Η πρώτη εξίσωση είναι Τσίπρας συν Θεοδωράκης συν Γεννηματά ίσον κυβέρνηση υλοποίησης μνημονίου και η δεύτερη Μεϊμαράκης συν Θεοδωράκης συν Γεννηματά ίσον κυβέρνηση υλοποίησης μνημονίου. Τα δεύτερα σκέλη των εξισώσεων, η κυβέρνηση υλοποίησης μνημονίου, είναι τα ίδια, άρα και τα δεύτερα είναι τα ίδια.

Διαβάστε ακόμα:

Τι ξέρει η Δούρου για τις εξελίξεις στον Σύριζα