ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ

 

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Χαρακτήρισα «γραφικό» τον σύντροφο Βασίλη Λεβέντη επειδή πράγματι είναι γραφικός. Μια φιγούρα που με την πρώτη κάνει μπαμ, ξεχωρίζει, «γράφει» στο
μάτι του άλλου. Κι ακριβώς επειδή η παρουσία του συντρόφου Βασίλη Λεβέντη «γράφει», και «μένει» στη μνήμη, λες ότι το άτομο είναι γραφικός.

Μιλάμε πολιτικά, βέβαια. Είμεθα, άλλωστε, παραμονές εκλογών, ο δε Βασίλης Λεβέντης είναι για μια φορά ακόμα υποψήφιος... αρχηγός κόμματος. Άλλη γραφικότητα αυτή. Ότι
υπάρχει κόμμα «Ένωση Κεντρώων». Τίποτα δεν υπάρχει εκτός από μία σφραγίδα.

Η γραφικότητα του Λεβέντη δεν είναι σ' αυτά που λέει! Όχι, βέβαια. Αν ήταν έτσι τότε θα πρέπει να χαρακτηρίζονται γραφικοί και νούμερα όλοι οι πολιτικοί. Ο Τσίπρας, δηλαδή, δεν λέει κάτι διαφορετικό από τον Λεβέντη. Τα ίδια λένε. Εντελώς τα ίδια!

Μία είναι η διαφορά του Λεβέντη από τον Τσίπρα. Μονάχα μία! Ο μεν Λεβέντης τα χώνει στον Τσίπρα, ο δε Τσίπρας αγνοεί τον Λεβέντη.

Όλοι οι πολιτικοί λένε τα ίδια. Δεν διαφοροποιούνται επειδή ο ένας επιτίθεται στον άλλον! Γιατί, όμως, ο κόσμος δεν αντιμετωπίζει σα γραφικό τον Λαφαζάνη και τον Θεοδωράκη, την Γεννηματά και τον Καμμένο; Γιατί, δηλαδή, καταγράφεται σα γραφικός μόνον ο Λεβέντης; Επειδή είναι ο τρόπος που τα λέει, όχι τι λέει. Από μία άποψη ο Λεβέντης για χρόνια κάνει σώου στις εκπομπές του, για πολλούς.

Ο ίδιος ο Λεβέντης λέει: «Το σύστημα με παρουσιάζει σα γραφικό εδώ και 26 χρόνια. Είμαστε το τρίτο κόμμα με 8%».

Eίναι ασόβαρο αυτό που λέει. Το μόνο ασόβαρο από τον Λεβέντη που κατά σύστημα λέει σοβαρά πράματα, όπως άλλωστε όλοι οι πολιτικοί.

Ο γραφικός είναι γραφικός, είτε πιάνει 1%, είτε 21%.

Να πω το τελευταίο. Ο κόσμος τόσα χρόνια δεν τον έστελνε στη Βουλή τον Λεβέντη διότι ήταν γραφικός. Τώρα θα τον κάνει βουλευτή επειδή είναι γραφικός. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη αποκάλυψη της Τασίας για τον Τσίπρα!