ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΦΩΦΗ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τελικά, ποιος έσωσε η χώρα από την καταστροφή; Η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Γιούνκερ ή ο Ομπάμα; Κανένας από αυτούς. Την Ελλάδα την έσωσα εγώ με την παρέμβαση μου στους Ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες, υποστήριξε ενώπιον των άλλων πολιτικών αρχηγών στο ντιμπέιτ η Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόταν στη συνάντηση των σοσιαλδημοκρατών ηγετών λίγο πριν από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, κατά την οποίαν οι σοσιαλδημοκράτες τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και δήλωσαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει σήμερα απόφαση από την Σύνοδο Κορυφής, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα οδηγηθεί στα πρόθυρα του Grexit.

Το γεγονός αυτό η συμπαθής Φώφη το απέδωσε στη διαπραγματευτική της δεινότητα. Και μόνο σ' αυτήν. Προφανώς οι ομοϊδεάτες της ηγέτες ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και είδε και έπαθε να τους μεταπείσει. Το περίεργο είναι ότι ουδείς από τους συνομιλητές της στο ντιμπέιτ την αμφισβήτησε, που σημαίνει είτε ότι δεν την παρακολουθούσαν είτε ότι δεν ήθελαν να σπαταλήσουν το χρόνο που τους αναλογούσε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για παράδειγμα πήρε θέση την επομένη της αναμέτρησης μιλώντας, στα Χανιά, όπου διέψευσε τη Φώφη, υποστηρίζοντας ότι την Ελλάδα δεν την έσωσε κανείς άλλος παρά μόνο το Ποτάμι.

Όπως εξήγησε, το 6% που πήρε το Ποτάμι στις απερχόμενες εκλογές «...ίσως να ήταν το πιο χρήσιμο 6% στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου. Κι αν θεωρούν κάποιοι ότι η τύχη της χώρας ήταν δεδομένη, είναι γελασμένοι», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τη νύχτα του δημοψηφίσματος, όταν «...ο Τσίπρας έχανε την κυριαρχία του, ένιωθαν ότι είχε έρθει η στιγμή να πάρουν την εκδίκηση τους. Τότε βγήκε το Ποτάμι και είπε θαρραλέα, ότι εάν ο Τσίπρας υπογράψει ότι το ΟΧΙ είναι ΝΑΙ, ότι πάνω απ’ όλα είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, εμείς θα τον στηρίξουμε. Και αυτή η απλή, η συγκεκριμένη αλήθεια του Ποταμιού, ανέστρεψε τις εξελίξεις» τόνισε και εκτίμησε ότι όλα αυτά κάποια στιγμή θα τα γράψει η ιστορία.

Την πατρότητα της σωτηρίας της χώρας διεκδικεί βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει δηλώσει ο Τσίπρας, ενώ τώρα που άνοιξε αυτή η κουβέντα δεν αποκλείεται να πλακώσουν και άλλοι σωτήρες.

Διαβάστε ακόμα:

Κατά τον Ζουράρι ο ιδανικός πρωθυπουργός είναι ο άχρηστος!