ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αν είναι δυνατόν το 16,6% των ανέργων να ψηφίζει Χρυσή Αυγή. Και το κάνει για τι νομίζετε; Για να του βρουν δουλειά; Δεν νομίζω να το πιστεύουν, καθώς είναι γνωστό πως ο Μιχαλολιάκος δεν έχει πει ποτέ ότι θα συγκυβερνήσει για να κάνει διορισμούς ούτε έχει διακριθεί ως εργατολόγος που προτείνει σωστές και εφαρμόσιμες λύσεις για την μείωση της ανεργίας.

Εκτιμώ ότι οι άνεργοι που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ψάχνουν για τιμωρό των κομμάτων που ευθύνονται για την ανεργία τους. Και το επιχειρούν δίνοντας εξίσου μεγάλο ποσοστό, 15,8% στη ΛΑ.Ε. του Λαφαζάνη και 14,5% στο ΚΚΕ. Δηλαδή 46,8% υπέρ των κομμάτων που δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κυβερνήσουν.

Ποσοστό που αν προσθέσουμε το 5,9% των ανέργων που ψήφισαν Λεβέντη, ξεπερνά το 50% των άνεργων ψηφοφόρων που στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου αναζήτησαν λύση στο πρόβλημα τους στα κόμματα που δεν έχουν σχέση με μηχανισμούς επαγγελματικής αποκατάστασης.

Το εκπληκτικό είναι ότι μόλις το 12,9 % των ανέργων ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακόμη χαμηλότερα 7,1% είναι τα ποσοστά που πήρε η ΝΔ. Δηλαδή από το σύνολο των ανέργων μόνο το 20% ψήφισε τα κόμματα που διεκδίκησαν την εξουσία, συγκεντρώνοντας ποσοστά γύρω στο 64%.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Θεοδωράκης ψήφισε ...Ποτάμι;