ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ!

 

Να σου πω ποια ήταν η τζάμπα μαγκιά των κομμάτων από την πρώτη ημέρα της μεταπολίτευσης. Ήταν η μαγκιά, κλανιά και κώλος φιλιστρίνι, ακριβώς στο ίδιο στυλ, στο ίδιο ύφος, στο ίδιο περιεχόμενο, σα συνέχεια της... ποδοσφαιρικής συμπεριφοράς τους πριν από τη δικτατορία. Εξηγούμαι.

Τι κάνει ο αρχηγός του κόμματος που ψοφάει να πάρει την εξουσία; Ένα πράμα. Μόνον ένα. Βρίζει τον συνάδελφο αρχηγό του αντίπαλου κόμματος. Μόνον αυτό κάνει. Τίποτα άλλο.

Στο σήμερα, για να μη λέμε πολλά. Θα συνεχίσει ο Τσίπρας να τα χώνει στη ΝΔ, στον Μεϊμαράκη, στον όποιον ισοϋψή ή, περίπου αντίπαλό του; Δεν νομίζω. Αυτά τα παραμυθάκια ότι θα κάνουμε και θα ράνουμε, ότι θα βγάλουμε μαχαίρια και πιστόλια, κασμάδες και μπαλτάδες στους δανειστές, έχουν τελειώσει. Δεν πουλάει η περιβόητη ρήξη. Ούτε, άλλωστε, οι άλλοι, οι νεοδημοκράτες θα πιέζουν τους συριζαίους να απειθαρχήσουν στην τρόικα.

Πάνε αυτά. Το τραίνο, ποιο τραίνο, ακόμα και το τρόλεϋ Παγκράτι-Σύνταγμα, τους πάτησε τους μάγκες και στις δύο πλευρές. Εκτός κι αν συνεχιστεί η παρωδία στην πολιτική σκηνή της χώρας. Εκτός κι αν η κυβέρνηση συνεχίζει να τα βάζει με την... αντιπολίτευση, ότι δήθεν δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της. Οπότε θα παίξουμε πάλι το θέατρο το γηπεδικό, την αιώνια κόντρα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί να μην μας τον σφυρίξει και ο Τσίπρας;