Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Είναι η μαλακία της εβδομάδας, σύμφωνα με την αξιολόγηση της επιτροπής αποδυτηριάκια. Είναι επταμελής επιτροπή και τις επτά θέσεις τις έχει ο αποδυτηριάκιας. Ο σύντροφος Αλέκος Αλαβάνος την είπε τη μαλακία της εβδομάδας, αποφάσισε η επιτροπή με ψήφους επτά στις επτά.

Φεύγουν από τον σύριζα Λαφαζάνης και Στρατούλης, Γλέζος και Ζωή Κωνσταντοπούλου και κατεβαίνουν στις εκλογές μ' άλλο κόμμα. Έκαναν πρόταση συνεργασίας στον προηγούμενο πρόεδρο του σύριζα, τον Αλέκο Αλαβάνο, αυτός που προώθησε για αντικαταστάτη του τον Αλέξη Τσίπρα.

Μια παρένθεση, απαραίτητη για να γίνει περισσότερο αντιληπτή η χοντρομαλακία του Αλέκου Αλαβάνου. Βενετσιάνικης καταγωγής από την Τήνο ο Αλαβάνος ήταν για πολλά χρόνια οργανωμένος στο ΚΚΕ. Ο παπούς του πρόεδρος της Βουλής, ο πατέρας του βουλευτής της Ένωσης Κέντρου, ο αδελφός του στο ΠΑΣΟΚ.

Όταν έστησε το κόλπο του Συνασπισμού το ΚΚΕ με τους δικούς του Δαμανάκη, Ανδρουλάκη, Λαφαζάνη, Δραγασάκη, Λεουτσάκο, Στρατούλη κι άλλους πολλούς που γύρισαν την πλάτη στον Περισσό και συνέχισαν στο νέο κόμμα, μέσα σ' αυτούς και ο επί σειρά ετών ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Αλέκος Αλαβάνος.

Δεν κατέβηκε υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα ο Αλαβάνος, που έχει φτιάξει δικό του κομματικό μαγαζί, το «Σχέδιο Β'», διότι όπως είπε: «Άλλα λέει ο Λαφαζάνης, άλλα ο Γλέζος, άλλα η Ζωή». Αυτή είναι η παπαριά του συντρόφου. Που μίλησε λες και δεν είναι πολιτικός. Λες και δεν είναι αριστερός.

Δεν υπάρχει αριστερός στη γη που να λέει τα ίδια μ' άλλον αριστερό. Επειδή ο αριστερός είναι ιδεολόγος. Κι όταν είσαι ιδεολόγος χάνεσαι στο λαβύρινθο διαφορετικών και ποικίλων θέσεων.

Γι' αυτό, άλλωστε, είχαν δραπετεύσει από το ΚΚΕ όλοι οι σύντροφοι του Συνασπισμού, μετέπειτα Σύριζα. Επειδή ήθελαν να λένε τα δικά τους ο καθένας. Στο ΚΚΕ όπου είναι «ένα το κόμμα», δεν υπάρχει άλλη φωνή παρά μία σκέψη, η μία άποψη.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Τσίπρας μας έκρυψε την Τασία!