ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗ ΝΔ

 

Έχασε τις εκλογές η ΝΔ και επιτόπου ξεκίνησε το έργο για να βρεθεί ο νέος αρχηγός. Κλασικό ποδοσφαιρικό σκηνικό. Δεν κατάλαβα. Γιατί να διαφέρει η δουλειά στην πολιτική ζωή της Ελλάδος από την ποδοσφαιρική. Δεν παίρνει το πρωτάθλημα η ομαδάρα, δεν πάει καλά η ομαδάρα και αλλάζει ο προπονητής.

Έχασε ο Καραμανλής το 2009 και ανέλαβε ο Σαμαράς. Έχασε κι αυτός το 2015 κι όταν το κόμμα δέχθηκε δεύτερη ήττα με το «Όχι» στο δημοψήφισμα, πάρτον κάτω και τον Αντωνάκη. Μπροστινός και «υπηρεσιακός» αρχηγός ανέλαβε ο Μεϊμαράκης.

Έτσι είναι. Μπροστινός, όχι αρχηγός. Ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Σαμαράς, όπως και οι προηγούμενοι στη ΝΔ Έβερτ και Μητσοτάκης, δεν ήταν αρχηγοί. Αρχηγικοί. Όχι να τον πούμε αρχηγό, ηγέτη κάποιον που τον βάζουνε μπροστά διότι, τέλος πάντων, κάποιος πρέπει να παριστάνει τον πρόεδρο του κόμματος.

Αρχηγός ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και γαμώ τον αρχηγό. Όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν θα πεις αρχηγό τον ...Σημίτη, ούτε τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Αυτό είναι το πρόβλημα των κομμάτων. Δεν υπάρχουν γεννημένοι αρχηγοί. Κτισμένοι από μόνοι τους με υλικό ηγέτη. Με φτιαξιά πρώτου.

Ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Εγώ θα σου πω. Ο κανένας. Αυτός θα είναι. Επειδή δεν υπάρχει στο μαγαζί εκείνος που είναι αρχηγός. Που είναι σε θέση να παίξει το ρόλο του άρχοντα. Που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε γυαλάδα, σε αύρα, από τους άλλους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει αρχηγός. Στο ύψος του αρχηγού δεν φθάνουν όσο κι αν μετράνε οι Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνης Γεωργιάδης, και Βορίδης, ο Τζιτζικώστας που πολύ σωστά το παλληκάρι «κρύβεται» για να μη δείξει τα μικρά κυβικά του σαν εικόνα αρχηγού. Σαν ζεν-πρεμιέ του κόμματος.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί η Ντόρα ψηφίζει Μεϊμάρ κι όχι Κυριάκο