ΚΩΣΤΑ-ΚΩΣΤΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΖΙΤΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ούτε ο Μειμαράκης, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τζιτζικώστας, ούτε ο Γεωργιάδης έχουν να χάσουν κάτι αν δεν πάνε καλά στην ψηφοφορία για το νέο πρόεδρο της ΝΔ. Άλλος είναι αυτός που τα παίζει όλα για όλα, καθώς διακινδυνεύει το σχέδιο του να είναι ισόβιος κουμανταδόρος της παράταξης.

Αναφέρομαι στον Κ. Καραμανλή που τίποτε δεν του πάει καλά φέτος. Κατάφερε, χωρίς να είναι υποψήφιος, να χάσει τρεις φορές από τον Τσίπρα. Το Γενάρη, όταν έστειλε μήνυμα στους οπαδούς του να ψηφίσουν ΝΔ, τον Ιούλιο όταν βγήκε ανοιχτά υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όταν ξεσάλωσε υπέρ της ΝΔ, βέβαιος ότι θα κέρδιζε τις εκλογές.

Παρόλα αυτά, συνεχίζει τις ζαριές, ποντάροντας σε επικράτηση του Μειμαράκη, τον οποίον ο ίδιος πρότεινε και επέβαλε και -βεβαίως- σε ήττα του αντάρτη Τζιτζικώστα, που είχε το θράσος να παρακούσει, την εντολή του να μην εκτεθεί υποψήφιος. Καταλυτική είναι μέχρι στιγμής η εμπλοκή του στην αναμέτρηση, καθώς, όπως λέγεται, ζήτησε και από την Όλγα Κεφαλογιάννη να μην θέσει υποψηφιότητα.

Ωστόσο, μόνο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αρνήθηκε φωναχτά, μετατρέποντας έτσι την εσωκομματική μάχη σε ντέρμπι ανάμεσα στο νέο, που υποτίθεται ότι εκφράζει ο ίδιος και στο παλιό που υποτίθεται ότι εκφράζει όχι ο φυσικός αντίπαλος του Μειμαράκης, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός. Να γιατί η εκλογή νέου αρχηγού μπορεί να φέρει τον 60χρονο πρώην πρωθυπουργό και τον 63χρονο Μειμαράκη αντιμέτωπο με τους σαραντάρηδες της ΝΔ.

Παλαιοί κοινοβουλευτικοί πιστεύουν ότι ο 37χρονος Τζιτζικώστας θα είναι ο νικητής ακόμη κι αν χάσει με διαφορά 10-15 μονάδων στο δεύτερο γύρο, κάτι που θα καθιστούσε τη λύση Μειμαράκη προσωρινή, μέχρι τις επόμενες εκλογές ή και νωρίτερα.

Στην πιθανότητα αυτή, η πλευρά Καραμανλή σκοπεύει να απαντήσει με τον βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή, γιο του Αχιλλέα, τον οποίον κάποιοι προετοίμαζαν και για την παρούσα φάση της εσωκομματικής αναμέτρησης.

Διαβάστε ακόμα:

Ληστεία ασφαλιστικών ταμείων από το 1827