ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία στις 18 Οκτωβρίου 1981, όλοι οι Έλληνες, τόσο αυτοί που τον είχαν ψηφίσει όσο και αυτοί που δεν τον είχαν ψηφίσει, ανατρίχιασαν από τη συγκίνηση που τους προκάλεσε η πρώτη μετεκλογική δέσμευση του. Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, είπε ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Και όλοι τον χειροκρότησαν.

Τριάντα τέσσερα χρόνια από τότε, πάλι Οκτώβριος, σωτηρίου έτους 2015 αυτή τη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας, που συχνά τον μιμείται σε λόγια και έργα, διέπραξε γκάφα πρώτου μεγέθους, κινούμενος προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αναγιγνώσκοντας από το βήμα της Βουλής τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, διακήρυξε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογος μόνο έναντι των ψηφοφόρων του, αυτών που του έδωσαν την πλειοψηφία και όχι έναντι όλων των Ελλήνων, που είναι το σωστό.

Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του στα δημοκρατικά καθεστώτα εκφράζουν όλους τους πολίτες και όχι μόνο αυτούς που τους ψήφισαν. Παρόμοια γκάφα είχε διαπράξει ο Τσίπρας και το καλοκαίρι, όταν είχαν φουντώσει και πάλι οι φήμες για κούρεμα των καταθέσεων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων είχε πεί το αμίμητο, ότι ευτυχώς οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταθέσεις. Να γιατί τρέμω τώρα που άρχισε η κατανομή των βαρών του μνημονίου. Και μαζί μου τρέμουν όλοι όσοι δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Σχολιαστές έχουμε, πολιτικούς όχι