ΜΟΝΟΝ Ο ΑΔΩΝΗΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ!

 

Όλοι όσοι θα ψηφίσουν για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος σ' αυτόν και σ' εκείνον το βαθμό έχουν μια σχέση με την ΝΔ. Κι ακριβώς επειδή τους ενδιαφέρει προσωπικά το κόμμα, μ' αυτή τη λογική θα ψηφίσουν έναν από τους τέσσερις, Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα, Άδωνη και Μεϊμαράκη.

Ποιο είναι το ενδιαφέρον, το προσωπικό που λέμε, των ψηφοφόρων; Το κόμμα τους να έρθει πάλι στα πράγματα. Να ξαναγίνει κυβέρνηση. Μόνον αν χάσει ο Σύριζα, μόνον αν η ΝΔ πάρει τις προσεχείς εκλογές, ο ανώνυμος ψηφοφόρος, ακόμα και το ψιλοστελεχάκι του κόμματος μπορεί να ελπίζει σε κάποια λαμογιά. Μια αργομισθία, ένα δεύτερο μεροκάματο σε κάποιο πόστο.

«Ψηφίστε εμένα» ξηγιέται ο Άδωνης Γεωργιάδης, «διότι μόνον εγώ μπορώ να κερδίσω τον Τσίπρα!». Το παλληκάρι έπιασε το νόημα. Δεν λέει τα γνωστά και μεταχειρισμένα των άλλων. Να αναβαθμίσουμε το κόμμα. Να το εκσυγχρονίσουμε. Να είμαστε ενωμένοι. Τέτοια μπαλκονάτα, αεριτζήδικα.

Αυτό που θέλει ο οργανωμένος νεοδημοκράτης είναι να «επιστρέψει». Πώς, όμως, να γίνει αυτό όσο πιο σύντομα αν ο νέος αρχηγός δεν βοηθήσει στη φθορά του Σύριζα; Στην απομυθοποίηση του Τσίπρα. Να, γιατί ο Γεωργιάδης κτύπησε εκεί που πονάνε οι νεοδημοκράτες. «Εγώ μπορώ να κερδίσω τον Τσίπρα, θα του φάω τα σκώτια».

Διαβάστε ακόμα:

Με ρωσικούς πυραύλους η μάχη της διαδοχής στη Ν.Δ