ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Τριάντα έξι ζωές χάθηκαν τον Αύγουστο του 2007, στις πυρκαγιές της Ηλείας, για τις οποίες η Δικαιοσύνη, οκτώ χρόνια από τότε, έκρινε ένοχους το νομάρχη Ηλείας και τον δήμαρχο Ζαχάρως, επειδή είχαν αμελήσει να πάρουν τα δέοντα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα.

Δεν εξετάζω το μέγεθος και το είδος της ποινής –10ετής φυλάκιση, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα ή 1200 ευρώ το μήνα- στέκομαι στο γεγονός ότι κάποιοι τιμωρήθηκαν, επιτέλους σ αυτή τη χώρα της ανευθυνότητας και της ατιμωρησίας.

Αντίθετα, το παρανάλωμα της ελληνικής οικονομίας που οδήγησε στην αυτοχειρία χιλιάδες Έλληνες και μετέτρεψε την ζωή των υπολοίπων σε πραγματική κόλαση παραμένει ατιμώρητο. Έξι χρόνια από την εκδήλωση του, δεν έχουν καταλογιστεί ούτε πολιτικές ευθύνες.

Και θα παραμείνει ατιμώρητο γιατί τώρα πια όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι, όλοι έχουν ευθύνες. Και ο Καραμανλής για την πολιτική του των δανείων και της σπατάλης και ο ΓΑΠ που έφερε στη χώρα το ΔΝΤ και βέβαια ο Τσίπρας για το μπάτε σκύλοι και αλέστε στο πρώτο επτάμηνο της δικής του διακυβέρνησης.

Ποιος θα στείλει τον άλλον στο Ειδικό Δικαστήριο; Ουδείς. Εδώ ψηφίζεις ΓΑΠ για να φάει ο κοσμάκης ψωμί, αφού όπως έλεγε λεφτά υπάρχουν, και σου βγαίνει μνημόνιο με δραματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Ψηφίζεις Σαμαρά για να σε βγάλει από το μνημόνιο και σου ψηφίζει κάτι εφαρμοστικούς νόμους, να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Μια και δυό, δίνεις την ψήφο σου στον Τσίπρα για να σχίσει τα μνημόνια και σου φέρνει ένα τρίτο μνημόνιο. Τρίτο και φαρμακερό.

Εγκλήματα χωρίς τιμωρία...

Διαβάστε ακόμα:

Να αποτύχετε, η προτροπή της Παπαρήγα στην κυβέρνηση