ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ... ΗΤΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΔ!

 

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ, δεν είναι υποψήφιοι στην εκλογή του νέου αρχηγού, όμως παίζουν κι αυτοί στο έργο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Θέλουν, δεν θέλουν.

Αν ο Σαμαράς και ο Καραμανλής κρατούσαν αποστάσεις από το προεκλογικό αλισβερίσι, τότε αυτό ένα σημαίνει. Ότι δεν είχαν ερείσματα στο κόμμα. Ότι δεν υπάρχουν. Ότι είναι αδύναμοι. Δεν μετράνε.

Από την άλλη, η πολύ έντονη τους εμπλοκή στην εσωκομματική αντιπαλότητα των τεσσάρων υποψηφίων, είναι... πονηρή. Μέχρι τέτοιου βαθμού, ώστε να μη χρεωθούν την ήττα οι ίδιοι! Όταν αποτύχει να εκλεγεί ο «δικός» τους. Ο προστατευόμενός τους.

Χάνει τις εκλογές του περασμένου μήνα από τον Τσίπρα ο Μεϊμαράκης και παραιτείται, με στόχο να εκλεγεί από τη βάση. Από τις εκλογές της άμεσης δημοκρατίας. Και ανοικτά στην κόντρα με τον Σαμαρά, που αβαντάρει Τζιτζικώστα, αλλά παίζει και με τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ο δε Μεϊμαράκης αποφάσισε να διεκδικήσει την αρχηγία ποντάροντας στην καραμανλοκρατία στο κόμμα.

Οι εξελίξεις παίζουν. Στόχος να φτιάξουν «κλίμα», να δημιουργήσουν ρεύμα υπέρ τους, οι τέσσερις, διότι δεν ελέγχεται η σακούλα με τον απροσδιόριστο σε εκατοντάδες χιλιάδες αριθμό ψηφοφόρων, όπως αναμένεται. Η κάλπη δεν θα βγάλει μόνον αρχηγό στο κόμμα, αλλά πιθανότατα να κάνει στην... άκρη τον Καραμανλή και τον Σαμαρά, ανάλογα ποιος υποψήφιος επικρατήσει.

Διαβάστε ακόμα:

Και τα πακέτα ψηφίζουν το νέο πρόεδρο της ΝΔ