Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΔΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ...

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Oι Ελληνες ψηφοφόροι έδωσαν δεύτερη ευκαιρία στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, παρόλο που στην πρώτη του θητεία ως πρωθυπουργός τα έκανε μαντάρα στην διαπραγμάτευση στο εξωτερικό και στη διαχείριση των διαφωνιών εσωκομματικά με όσους έφυγαν ή υποχρεώθηκαν να φύγουν από το κόμμα που εκπροσωπεί.

Ο λόγος δεν είναι ούτε η μεγάλη αποχή, ούτε ο μαζοχισμός των Ελλήνων, η ηλιθιότητα όσων ψηφίζουν ή οι αεροψεκασμοί.

Είναι πολύ απλά το αναντίρρητο γεγονός ότι όλοι οι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί είτε έχουν αποδειχτεί στο πρόσφατο παρελθόν εντελώς αναξιόπιστοι (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) είτε εμπνέουν ακόμη λιγότερη εμπιστοσύνη από τον Τσίπρα και το συνάφι του (βλέπε: ΠΟΤΑΜΙ-ΚΚΕ-ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ κλπ), για διαφορετικούς λόγους το κάθε σχήμα από αυτά.

Η εκτίμηση μου είναι ότι η ανοχή των ψηφοφόρων, που ήδη δοκιμάστηκε σκληρά το καλοκαίρι με το δημοψήφισμα-παρωδία και με τα capital controls, θα εξατμιστεί πολύ πριν ο νέος ηγέτης της ΝΔ προλάβει να ζεστάνει την προεδρική καρέκλα του...

Ο Τσίπρας, στην τωρινή συγκυρία, είναι πολύ χειρότερα παγιδευμένος, απ' ότι υπήρξε στο περιβόητο 17ωρο.... Ειναι υποχρεωμένος να κυβερνήσει, να πάρει μέτρα, να δρομολογήσει επενδύσεις, να συμμαζέψει υπουργούς-νούμερα, που δεν ξέρουν τι ξεστομίζουν και να φέρει αποτελέσματα με ουσία που θα περνούν σαφή μηνύματα και εντός και εκτός Ελλάδας.

Μπορεί ή δεν μπορεί;

Η απάντηση είναι τόσο δύσκολη, απρόβλεπτη και αφερέγγυα όσο και το ...μάδημα της μαργαρίτας τύπου "μ'αγαπά, δεν μ'αγαπά"!

Διαβάστε ακόμα:

Ο πρώτος που πήρε στα σοβαρά τον Λεβέντη!