ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

 

Γραφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Σε λίγους μήνες στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει κυβέρνηση με την έννοια που όλοι γνωρίζουμε. Η πραγματική εξουσία θα έχει περάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα έχουν προσφύγει κατά χιλιάδες οι πολίτες για να καταργήσουν δεκάδες αντισυνταγματικούς νόμους που θα έχουν ψηφιστεί ως τότε.

Λέω σε λίγους μήνες και όχι άμεσα, γιατί το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ευτυχώς για την κυβέρνηση, δυστυχώς για τους πολίτες, δεν λειτουργεί με ρυθμούς Αυτοφώρου.

Σε περίπου 18 μήνες λοιπόν, το Σ.τ.Ε θα έχει βγάλει άκυρους, σχεδόν όλους τους εφαρμοστικούς νόμους και διατάξει την επιστροφή όλων των συντάξεων που θα έχουν περικοπεί και όλων των φόρων που θα έχουν θεσπιστεί κατά παράβαση συγκεκριμένων διατάξεων του Συντάγματος. Τόσο εξόφθαλμα αντισυνταγματικοί είναι οι διατάξεις που προωθούνται.

Ανάμεσα σε δύο δρόμους θα έχει να διαλέξει τότε η κυβέρνηση. Να εφαρμόσει τις αποφάσεις επαναφέροντας τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο ή να τις αγνοήσει. Αν τις αγνοήσει, πιθανόν να βρεθεί μπροστά σε θύελλα κοινωνικών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, που είναι αβέβαιο αν θα μπορέσει να κατευνάσει.

Διαβάστε ακόμα:

Η εθνική ενότητα προκάλεσε τον εμφύλιο