ΕΥΑ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ, ΔΥΟ «ΤΡΕΛΛΑΡΕΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Άγνωστα ονόματα η κυρία Καρακώστα και η κυρία Σταματάκη, βουλευτίνες του κυβερνητικού σύριζα, όμως low profile. Καμμία σχέση με μια Ζωή Κωνσταντοπούλου, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Δυο μεγαλοκοπέλλες η Εύη και η Ελένη που πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Εδώ κάποια Ραχήλ Μακρή, που ούτε συντρόφισσα είναι, δηλαδή αριστερή, ούτε είναι γέννημα θρέμμα του Σύριζα και είχε γίνει πρώτη φίρμα με τα τρελλά της.

Να, όμως, που ήρθε η ώρα για τις συντρόφισσες Ελένη Σταματάκη, Εύη Καρακώστα να προκαλέσουν με τη συμπεριφορά τους. Διαδήλωση έγινε στον Πειραιά γιατί ιδιωτικοποείται το λιμάνι. Επειδή αυτό που δεν είχε προλάβει να κάνει η «δεξιά» κυβέρνηση του Σαμαρά, το πραγματοποιεί η «αριστερή» κυβέρνηση του Τσίπρα.

Τις είπαν «τρελλές» τις δύο βουλευτίνες. Παράλογες. Ακατανόητες. Γιατί, παρακαλώ. Επειδή και οι δύο συντρόφισσες έχουν ψηφίσει την ιδιωτικοποίηση στη Βουλή. Μα, απορούν, είναι δυνατόν να διαμαρτύρεται κάποιος βουλευτής για ένα θέμα στο οποίο έχει συμφωνήσει; Έχει ψηφίσει.

Βεβαίως είναι δυνατόν, αν πρόκειται για βουλευτή του σύριζα. Δεν καταλάβατε. Ούτε παλάβωσαν τα δύο κορίτσια, ούτε είναι σωστό να τις κατηγορήσει κάποιος για διχασμό πολιτικών θέσεων.

Αριστερός είναι αυτός που βρίσκεται στον Σύριζα. Ιδεολόγος, δηλαδή. Και ο αριστερός, ο ιδεολόγος είναι εξ ορισμού αντιεξουσιαστής. Αντικυβερνητικός. Αντικρατιστής. Δεν θα αλλάξει ο λαός με τη ψήφο του τους αληθινούς αριστερούς, τα πιστεύω τους, επειδή τους έκανε κυβέρνηση.

Ο Τσίπρας, άλλωστε, το ξεκαθάρισε στους βουλευτές τους και στα μέλη του κόμματος. Άλλο το κόμμα, άλλο η κυβέρνηση. Δηλαδή; Σαν κομματικοί μπορούμε όλοι να λέμε μαλακίες, όμως σαν κυβερνητικοί θα κάνουμε ό, τι θέλουν οι δανειστές, τους είπε ο πρωθυπουργός.

Αυτό έκαναν η Εύη και η Ελένη σαν κυβερνητικές βουλευτίνες ψήφισαν τα μέτρα όπως ζήτησε η Μέρκελ. Σαν κομματικές τσαμπερδώνες, όμως, έβγαλαν την κομματική τους συνείδηση. Το ίδιο, άλλωστε, κάνει και ο Τσίπρας, σαν κομματικός λέει ένα κάρο μαλακίες, όμως σαν πρωθυπουργός ξεχνάει την αριστερή καταγωγή του.

Διαβάστε ακόμα:

Οταν ο Αντρέας έκανε πολιτική με το ζεϊμπέκικο