«ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ»

 

Το είπε υπουργός του Σύριζα, και συγκεκριμένα ο αναπληρωτής δημόσιας τάξης κύριος Τόσκας. Η κουβέντα ήταν για τη συμπεριφορά αστυνομικών στους πρόσφυγες και συγκεκριμένα για την Χρυσή Αυγή, που υποκαθιστούν τα Σώματα Ασφαλείας. Που προστατεύουν αδυνάτους, ηλικιωμένους, που κάνουν νταντά ό, τι εγκληματικό στοιχείο υποπέσει στην αντίληψή τους.

Κάποια στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας είπε στους δημοιογράφους ότι την ευθύνη για τη διατήρηση και την αποκατάσταση της τάξης την έχει η Αστυνομία. Μέχρι εδώ οκέυ. Εκεί που ξύνισε το πράμα ήταν όταν ο υπουργός έριξε τη φράση ενός φιλοσόφου, ότι Το μονοπώλιο της βίας σ' ένα κράτος το έχει η Αστυνομία και ο Στρατός και κανένας άλλος».

Στο σημείο αυτό προέκυψε η περιττή ερώτηση δημοσιογράφου: «Εσείς αυτό το υιοθετείτε;». Περιττή η ερώτηση, διότι αφού την ανέφερε ο υπουργός ασφαλώς και την υιοθετεί. Και γιατί να μην την υιοθετεί. Εκτός κι αν κάποιοι γελοίοι θαρρούν ότι υπάρχει, μπορεί να υπάρξει αστυνομία να κάνει τη δουλειά της χωρίς... βία.

Να μη συλλάβει, δηλαδή, τον κακοποιό στο δρόμο, στο γήπεδο, οπουδήποτε, αλλά να του ζητήσει με το σεις και το σας να τον ακολουθήσει το όργανο μέχρι το αστυνομικό τμήμα.

Με βία και τρομοκρατία γίνονται οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι επαναστάσεις. Ούτε υπήρξε ποτέ στην Ιστορία στρατός εθνικός να πολέμησε χίπυκα, με χασίσι και λουλούδια στο αυτί. Με κιθάρες και αλκοόλ.

Ο υπουργός, όμως, επειδή είναι πολιτικός έδωσε κωλομπαρίστικη απάντηση. Τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και ο κύριος Νίκος Τόσκας, που δεν είναι πολιτικός επαγγελματίας, ούτε καν κομματικός, είπε «Εγώ είπα τη φράση του Καρλ Σμιντ...».

Διαβάστε ακόμα;

ΗΠΑ και τέως στο πλευρό του Τζίτζι και εναντίον του Καραμανλή