ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!!!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Κι έλεγα τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει αυτό το συνταξιοδοτικό που λανσάρει η κυβέρνηση. Ναι, ναι, είναι το πρόγραμμα του Λεβέντη που άρχισε να εφαρμόζει ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρινόμενος στην πρόταση της Ένωσης Κεντρώων να στηρίξει την κυβέρνηση με αντάλλαγμα την υιοθέτηση εννέα σημείων.

Η αρχή έγινε με την εξαγγελία από τον πρόεδρο της Βουλής της μείωσης κατά περίπου 25% των αποδοχών των βουλευτών, που αναμένεται να συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις αποδοχές των άλλων δημοσίων λειτουργών που αναφέρονται στο σημείο 3 του προγράμματος Λεβέντη. Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργών, δημάρχων, περιφερειαρχών, μητροπολιτών.

Ακολούθησαν οι ανακοινώσεις Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό που καλύπτουν πλήρως τα σημεία 4,5 και 7 της πρότασης Λεβέντη. Τουτέστιν.

4. Κατάργηση κάθε σύνταξης πέραν της μιας και την αφομοίωση όλων των συντάξεων σε μια, που δεν θα υπερβαίνει τα 1500 ευρώ.

5. Αυστηρή απαγόρευση σε κάθε συνταξιούχο που λαμβάνει σύνταξη άνω των 1000 ευρώ μηνιαίως, να εργάζεται.

7. Κατάργηση συντάξεων όλων των χρηματισάντων σε όλα τα κρατικά αξιώματα αιρετών.

Τα τρία αυτά σημεία καλύπτονται από τη γενική εξαγγελία για συγχωνεύσεις συντάξεων και τσεκούρι στις πάνω των 1000 ευρώ.

8. Κατάργηση όλων των συντάξεων των εύπορων Ελλήνων με ορισμό ως ορίου προς τούτο, το εισόδημα από άλλες πηγές να είναι 3000 ευρώ μηνιαίως και άνω.

Είναι η σύνδεση των συντάξεων με τα εισοδήματα, που προτείνεται και από την επιτροπή σοφών. Περιμένουμε βέβαια και την υλοποίηση και άλλων σημείων του προγράμματος του Λεβέντη.

Διαβάστε ακόμα:

Δάσκαλε που δίδασκες οι σοφοί του ασφαλιστικού