ΤΟ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΡΟΖ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει. Και αυτό το φροντίζει όχι μόνο, αφήνοντας έξω από τον προγραμματισμό του μέτρα που θίγουν την εκλογική πελατεία του, αλλά τακτοποιώντας ψηφοφόρους του στον δημόσιο τομέα. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

-Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ν. Παρασκευόπουλου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που επαναπροσλήφθηκαν από την κυβέρνηση Τσίπρα γίνονται... γραμματείς σε δικαστήρια και εισαγγελίες της χώρας.

-Η πρώτη απόπειρα ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που νομίζετε ότι είχε σκοντάψει; Είχε σκοντάψει στην άρνηση των αναδόχων να δεσμευτούν για την τύχη των 100 ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, -των 100 ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όχι όλων των Ελλήνων εργαζομένων, για να συνεννοούμαστε- που απασχολούνται στα εν λόγω αεροδρόμια.

Είναι εύλογο το γιατί τα κάνει αυτά ο Τσίπρας. Στο τελευταίο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που έγινε το 2013, η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδειχθεί τρίτη δύναμη, πολύ πίσω από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Στη διαρρεύσασα διετία μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλή δουλειά. Κατ’αρχήν πολέμησε με όλες τις δυνάμεις του τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο με αποκορύφωμα την αξιολόγηση των υπαλλήλων και δεσμεύτηκε για επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση όλων των μεταβολών.

Προσέξτε πώς τον αντάμειψαν οι υπάλληλοι στις εκλογές:

ΣΥΡΙΖΑ 37,1%, ΝΔ 28,2%, Χρυσή Αυγή 3,8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,3%, ΚΚΕ 6,3%, Το Ποτάμι 3,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, Ένωση Κεντρώων 4,1% και Λαϊκή Ενότητα 3,5%. Όπως προκύπτει, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ και η Λαϊκή Ενότητα κατέγραψαν υψηλότερα ποσοστά στους Δ.Υ. από ό,τι στο σύνολο των ψηφοφόρων. Αντίθετα, μικρότερα από τα ποσοστά τους στην επικράτεια κατέγραψαν η Χρυσή Αυγή, πήρε σχεδόν το μισό από το γενικό της εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στα ίδια είναι η ΝΔ και λίγο κάτω το Ποτάμι. Στους ευνοημένους συγκαταλέγονται και οι ΑΝΕΛ, αλλά και η Ενωση Κεντρώων η οποία αποτελεί έκπληξη, αφού είχε βγει στις εκλογές με πρόγραμμα υπέρ των απολύσεων στον δημόσιο τομέα.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι περιμένουν εκλογές την άνοιξη...