ΑΝΔΡΕΑ, ΖΕΙΣ(!), ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ (ΣΤΟ ΧΑΟΣ)

 

Καταντά άρρωστο, λέω εγώ, να ασχολούνται τόσο πολύ και μέχρι λεπτομέρειας για την απιστία του Ανδρέα Παπανδρέου, όσο ήταν ακόμα παντρεμένος. Ότι απατούσε την γηραιά Μαργαρίτα με το νταρντανομανούλι, την κυρία Δήμητρα Λιάνη.

Ένα θέμα που ξαναμπήκε στην επικαιρότητα με αφορμή το βιβλίο της Μάργκαρετ Παπανδρέου, της απατημένης συζύγου, που στα 92 της χρόνια, έβγαλε κι αυτή την δική της απιστία από το παρελθόν. Τον έρωτά της μ' έναν Γάλλο αξιωματικό 10 χρόνια νεώτερό της, με τον οποίο σχετίστηκε δυο χρόνια.

Τι μας ενδιαφέρει αυτή η ιστορία μετά από τόσα χρόνια; Μας ενδιαφέρει! Ένα είναι το νόημα, να ξαναζεσταθεί ένα ξεχασμένο και παγωμένο φαγητό. Να καταλάβουν όλοι ότι ο δρόμος στην Ελλάδα είναι ανοικτός να γίνει πρωθυπουργός κάποιος που είναι ρεμάλι, ανίκανος, αδιάφορος, παρλαπίπας, ότι το μόνον που τον ενδιαφέρει είναι να κατακτήσει την εξουσία, επειδή είναι μπαλκονάτος, επειδή ο κόσμος στην απελπισία του ψηφίζει και τυφλά, χωρίς σκέψη, χωρίς κρίση, χωρίς μνήμη.

Η κουβέντα είναι ακαδημαϊκή. Όσο αφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου, λέω εγώ, κανένας δεν τολμάει να πει την αλήθεια. Η γυναίκα του η Μάργκαρετ, η «άλλη», η Δήμητρα Λιάνη, οι γιοι του, τα λεγόμενα «ιστορικά» στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Για το ποιος πραγματικά ήταν αυτός ο χαρισματικός άνθρωπος, του οποίου τα προσόντα του όχι απλά έβλαψαν την Ελλάδα, αλλά, κι αυτό ήταν το υπέρτατο κακό, φώτισαν μονοπάτια και νοοτροπίες που χαρακτήριζαν τους επόμενους απ' εκείνον πρωθυπουργούς.

Οι αράδες αυτές με αφορμή ότι σα σήμερα 13 Ιουλίου, το 1989, ο μεγαλύτερος γαμιάς της πολιτικής Ελλάδος Ανδρέας Παπανδρέου σε ηλικία 70 χρονών ενυφεύθη την, τότε, 34χρονη Δήμητρα-Μιμή-Λιάνη.

Διαβάστε ακόμα:

Τον «έθαψε» τον Ανδρέα η Δήμητρα Λιάνη