ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ούτε κίχ δεν βγάζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ για την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική. Πολλά είχαν δια γραφεί ή αποχωρήσει από το κόμμα τους, καταγγέλλοντας τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης ΓΑΠ ή της συγκυβέρνησης με Σαμαρά, που όμως φαντάζουν αστεία μπροστά στα όσα βρίσκονται σήμερα στα σκαριά ή έχουν ψηφιστεί ήδη.

Παράδειγμα η υφυπουργός Θεοδώρα Τζάγκρη. Στις 11 Νοεμβρίου 2013 ψήφισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα λέει ναι σε όλα, όπως και την περίοδο που ήταν στο ΠΑΣΟΚ, όταν ψήφιζε όλα τα μνημόνια, όλα τα μεσοπρόθεσμα και 88 μνημονιακούς νόμους, εξαπολύοντας μάλιστα μύδρους εναντίον όσων είχαν προβληματισμούς ή δεν ψήφιζαν άρθρα των μνημονίων.

Σφόδρα αντιμνημονιακός τα ...παλιά χρόνια και ο υπουργός Διοικητικής Αποκέντρωσης Π.Κουρουμπλής, που το 2011 έφυγε από το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο, ίσως γιατί ήταν πράσινο, ενώ ο σημερινός ροζ ορυμαγδός είναι πιο ευκολοχώνευτος.

Είχε προλάβει, βέβαια τότε να ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και 33 μνημονιακούς νόμους. Επιλεκτικός όσον αφορά τους... τυράννους και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που αφού γύρισε γη και ουρανό κατά των μνημονίων με χαμηλή περιεκτικότητα ...νικοτίνης, κατέληξε στα ...στούκας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώστε την αντιμνημονιακή διαδρομή του. Μπήκε στη Βουλή το 2011 ως πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόλαβε να ζεστάνει καλά-καλά την καρέκλα του και τον Φεβρουάριο του 2012 ανεξαρτητοποιήθηκε και στη συνέχεια διεγράφη από το κόμμα του, όταν καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο.

Ο Μιχελογιαννάκης επανεξελέγη και στις δύο επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, του Μαϊου και του Ιουνίου 2012 με την σημαία της ΔΗΜΑΡ, από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε, όταν ο Φώτης Κουβέλης προσχώρησε σε κυβερνητικό συνασπισμό με Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο. Το 2013 εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Χάσαμε του σοφούς, στοπ