ΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ!

 

Ένα κουτί λουκούμια θα δώσω σ' όποιον βρει την σωστή απάντηση στο ερώτημα που εγώ ο λουκουματζής θέτω: Γιατί φαγώθηκε η παρέα του Τσίπρα να θέλουν αυτοί να ψηφίσουν το νέο, το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα, τα πιο κωλοδακτυλέ, και δεν άφηναν να κάνει τη βρωμοδουλειά ο Σαμαράς.

Λουκούμι δεν έχει αν λέει ο καθένας τα δικά του. Μία είναι η απάντηση, όχι δυο και τρεις και δεκατρεις. Όποιος, λοιπόν, απαντήσει σωστά, όποιος βρει τη μία και σωστή απάντηση, έχει το κουτί με τα λουκούμια από την Άνδρο.

Να το πω κι αυτό. Υπήρξε προβληματισμός, από πού να καβατζάρω τα λουκούμια για τους νικητές του «κουίζ»(;). Από τις Σπέτσες ή, την Άνδρο. Έπαιζε και η Μήλος, που κι αυτή φτιάχνει καλό πράμα.

Επί του θέματος. Γαμιέται ο Σαμαράς. Όπως ο Βενιζέλος, λέγανε από τον Σύριζα. Το λέγανε και το ξαναλέγανε όλοι αυτοί του Σύριζα. Όλοι αυτοί οι αντιμνημονιακοί και «οχιτζήδες». Γιατί, λοιπόν, έρχομαι στο ερώτημα, έκαναν αγώνα προεκλογικό και... διαπραγματευτικό για να αναλάβουν αυτοί να εφαρμόσουν το αντιλαϊκό και πιο σκληρό μνημόνιο.

Στα τηλεπαιχνίδια υπάρχει και μια «βοήθεια κοινού». Όπως έχει το δικαίωμα ο παίκτης να τηλεφωνήσει σε κάποιον δικό του, έναν ξερόλα αδελφό, θείο. Παίζω με τους ίδιους τηλεοπτικούς κανόνες. Κάνω, λοιπόν, μια αβάντα στους υποψήφιους νικητές του πακέτου με τα λουκούμια.

Οι δανειστές είναι επόμενο να ήθελαν τον Τσίπρα στην κυβέρνηση, κι όχι τον Σαμαρά. Γιατί; Επειδή δεν θα ήθελαν στην αντιπολίτευση τα τσιπράκια, μέσα και τους Λαφαζάνηδες, Βαρουφάκηδες. Μέχρι εδώ, δεν υπάρχει παραπέρα «βοήθεια».

Απομένουν 13 δευτερόλεπτα για να απαντήσετε, ο χρόνος τελειώνει. Το ερώτημα είναι «Γιατί ο Τσίπρας και η παρέα του ανέλαβαν να υπηρετήσουν το Γ' μνημόνιο και δεν ήθελαν να το διεκπεραιώσει η προηγούμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Από Άνδρο το γλυκό.

Διαβάστε ακόμα:

Ηταν και βομβιστής η ποντικομαμή ο Σημίτης