ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο... ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ!

 

Μια δουλειά ξέρει ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος ποτέ δεν θα μας αφήσει να τον ξεχάσουμε. Και τη δουλειά του ο πρώτος υπουργός οικονομικών του Σύριζα την κάνει πολύ καλά. Συχνά, πολύ συχνά, σχεδόν καθημερινά ο διεθνής Έλληνας οικονομολόγος δίνει συνεντεύξεις.

Αυτή είναι η δουλειά του Βαρουφάκη. Να δίνει συνεντεύξεις. Και κάθε φορά κάτι καινούργιο έχει να πει. Είπαμε. Είναι παίκτης στο είδος του. Δεν ανήκει στην κατηγορία των προσωπικοτήτων που λένε τα ίδια και τα ίδια. Πολλές φορές, μάλιστα, με τα ίδια λόγια. Θα μπορούσαν, δηλαδή, μ' άλλα λόγια, να λένε τα ίδια.

Στην τελευταία διεθνή του συνέντευξη ο Βαρούφ σχολίασε, δηλαδή του ζήτησαν να σχολιάσει το προσφυγικό και το ισλαμικό κράτος που τρομοκρατεί. Ο Βαρούφ προτείνει να κτυπηθούν οι τζιχαντιστές με οικονομικό πόλεμο και να απομονωθούν η Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα που τους στηρίζουν.

Μέσα σ' όλα ο Βαρουφάκης είπε τα καλύτερα για την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ! Ότι είναι η αρχηγός κράτους στην Ευρώπη που έκανε τα περισσσότερα για τους πρόσφυγες. Επειδή επέτρεψε να εισέλθουν στην Γερμανία εκατοντάδες χιλιάδες από την Συρία.

Πρόσεξε! Δεν επαινεί ο Βαρουφάκης την Μέρκελ επειδή άνοιξε τα σύνορα της Γερμανίας στους κυνηγημένους Σύριους για το καλό της χώρας της. Επειδή αυτό θα βοηθήσει μελλοντικά τη γερμανική οικονομία, αλλά διότι η Μέρκελ είναι φιλάνθρωπος, υπέρ της ειρήνης και γνήσια εκπρόσωπος των αξιών της Ευρώπης.

Δεν τα έλεγαν αυτά προεκλογικά οι Βαρουφάκηδες και οι Τσίπρες. Οι νέοι παπατζήδες.

Διαβάστε ακόμα:

Τα γκάλοπ δείχνουν τη θολούρα του κοσμάκη