ΓΑΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

Απεργία. Ακαταλαβίστικο πράμα. Γενική απεργία, δεν δουλεύουμε. Για ποιο λόγο; Στρέφεσαι εναντίον του Τσίπρα που τον ψήφισες. Εναντίον των συνεταίρων Ευρωπαίων που σε δανείζουν.

Το ένα είναι αυτό. Ποιος είναι ο στόχος της απεργίας. Και το δεύτερο, ποιο το αποτέλεσμα της απεργίας.

Δεν κάνεις απεργία για την πλάκα σου. Ούτε για να τα χώνεις στην αντιπολίτευση. Την κυβέρνηση θες να πιέσεις. Να κάνει αυτό, να μην κάνει εκείνο.

Μήπως, όμως, με την απεργία, με την πίεση στην κυβέρνηση αντί για καλό, έχεις αποτέλεσμα κακό. Πώς να συμβεί αυτό; Αν η κωλοκυβέρνησή σου δεν κάνει αυτό που θεωρεί σωστό, επιβεβλημένο και αποφασίσει εκείνο που εσύ την σπρώχνεις να κάνει, τότε το πιθανότερο είναι να σε ρίξει πιο βαθειά στο λούκι. Θαρρώ πως παίζει κι αυτό.

Ύστερα είναι και το άλλο. Με την απεργία αναγνωρίζεις ότι όχι εσύ, αλλά το δικό σου πρόβλημα είναι σε θέση να στο ρυθμίσει ο Τσίπρας, η Μέρκελ, ο κάθε υπηρέτης του λαού, που όταν τον κάνεις εξουσία γίνεται ο σατράπης του λαού.

Εγώ προσωπικά δεν απεργώ. Τον Τσίπρα τον θεωρώ της πλάκας. Έτσι τον ζυγίζω. Ούτε ποτέ θα τον ψήφιζα για να έχω από δαύτον απαιτήσεις. Γιατί να κάνω απεργία και έτσι να «νομιμοποιήσω» ανύπαρκτα προσόντα και αόρατες προθέσεις προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο από κάποιον Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα:

Τους θέλει για να έχει φτηνή βίζιτα