ΠΙΚΡΟ ΚΑΡΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του, λέει η παροιμία. Ποιος είναι ο λαγός; Είναι δύο. Πιο επίκαιρος, όμως είναι ο Βασίλης Λεβέντης με τις προαναγγελίες του για οικουμενικές και νέα σκληρά μέτρα.

Και ποια η φτέρη; Είναι η αποκάλυψη του ρόλου του. Ο Λεβέντης βαδίζει ολοταχώς στο δρόμο του Σταύρου Θεοδωράκη, που αυτός κι αν ήταν λαγός. Μνημονικότερος των μνημονιακών από τον Ιανουάριο έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ατύχησε σφόδρα. Το καρότο της εξουσίας του κάθισε στο λαιμό. Ούτε στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπήκε, ούτε ανέβασε την εκλογική του δύναμη στις εκλογές, ούτε, ούτε... Αντίθετα, έπεσαν τα ποσοστά του και ανέβηκε ο εσωκομματικός πυρετός αμφισβήτησης του.

Η τελευταία δημοσκόπηση τον φέρει εκτός Βουλής. Από όλες τις... ριζοσπαστικές θέσεις του ξεχωρίζω μία. Να μην υπάρχει καμία σύνταξη πάνω από 2000 ευρώ, θέση που τη διατύπωσε σε μία περίοδο που ουδείς μιλούσε για νέες μειώσεις στις συντάξεις. Μετά το κάζο των εκλογών, απέφυγε να μιλήσει για τις συντάξεις και στην ουσία αποσύρθηκε στα ενδότερα της ...φτέρης.

Αντίθετα, ο πρόεδρος των Κεντρώων το παίζει πιο ξύπνιος. Αποφεύγει το καρότο όπως ο διάβολος το λιβάνι. Παρότι μνημονιακός δεν μπαίνει στην κυβέρνηση για να μην υποστεί τη φθορά της εξουσίας. Σείει, όμως, τη φτέρη προτείνοντας οικουμενική πενταετούς διάρκειας με πρωθυπουργό τον Γ. Στουρνάρα.

Και με τι πρόγραμμα; Από όσα έχει πει ξεχωρίζω τις ...προοδευτικές θέσεις του για τα εργασιακά: «Αυτά που έρχονται στα Εργασιακά - όλοι μιλούν για αγρότες και Ασφαλιστικό - είναι πιο δύσκολα, γιατί στην Ευρώπη προβλέπεται να διευκολύνουμε την είσοδο ανέργων στην αγορά εργασίας και εκεί χρειάζεται ελαστικοποίηση».

Τα υπόλοιπα μετά τη νέα δημοσκόπηση.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πολύς Καραμανλισμός έφερε... Μητσοτάκη