ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΚΗ ΣΤΑ ΣΤΙΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Και του χρόνου με γραβάτα, ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο Προκόπης Παυλόπουλος. Μία πολιτικότατη όσο και ...προφητική ευχή. Μόνο που στηρίζεται σε λάθος βάση. Ο πρωθυπουργός ποτέ δεν είπε ότι θα φορέσει γραβάτα όταν θα βγούμε από το μνημόνιο και μάλιστα σε ένα χρόνο, όπως υπαινίχθηκε ο ανώτατος άρχων, αλλά όταν ψαλιδιστεί το δημόσιο χρέος, προοπτική που έχουν απορρίψει κατηγορηματικά οι θεσμοί και έχει σταματήσει να αναπαράγει η κυβέρνηση.

Η όποια συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους θα γίνει με παράταση της διάρκειας αποπληρωμής του και την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων. Η δέσμευση του πρωθυπουργού για το ενδεχόμενο να φορέσει γραβάτα έγινε την παραμονή των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου σε χαλαρή συζήτηση του με δημοσιογράφους και δεδομένης τώρα πια της άρνησης των εταίρων να ψαλιδίσουν το χρέος, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επιμείνει στην αγραβατωσιά του.

Εκτός κι αν με την ευχή του, ο Πάκης του έδειξε το δρόμο για επιστροφή στην στιλιστική νομιμότητα... Μία κωλοτούμπα κοντά στις τόσες άλλες, δεν χάθηκε ο κόσμος...

Διαβάστε ακόμα:

Στο φόρτε το παιχνίδι της κολοκυθιάς Τσίπρα - θεσμών