Η ΓΟΥΡΙΚΗ ΓΡΑΒΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Όταν λες του Τσίπρα να φορέσει γραβάτα, είναι σα να του ζητάς να... τον κόψει. Να αφαιρέσει τον ανδρισμό του. Να ευνουχιστεί. Να μην έχει... πουλί. Μιλάμε σοβαρά. Δεν κάνουμε πλάκα.

Όσο αξίζει ένας αρσενικός χωρίς πέος, τόσο ζυγίζει πολιτικά ο πρωθυπουργός αν φορέσει γραβάτα. Είπαμε. Μιλάμε σοβαρά. Δεν κάνουμε πλάκα.

Η μαλακία, λοιπόν, ήταν αυτή του προέδρου της δημοκρατίας που ευχήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα «Του χρόνου με... γραβάτα». Είναι που είναι ο ίδιος κι αυτός, λέω για τον πρωθυπουργό, με τους προηγούμενους Σαμαρά και Παπανδρέου, να φορέσει και γραβάτα είναι η απόλυτη απομυθοποίηση. Ότι είναι αριστερός, ότι είναι κάτι άλλο.

To μόνο πλέον που ξεχωρίζει στον Τσίπρα είναι ότι δεν κυκλοφορεί με γραβάτα. Αν φορέσει κι αυτός τη γραβάτα δεν θα μπορεί να πλασάρει ούτε το παραμύθι ότι... δεν είναι πρωθυπουργός της λιτότητας, όπως οι άλλοι.

Μέρες που είναι, στο πρόγραμμα οι ευχές. Μην παίζει με τον πόνο του κοσμάκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως. Είπε στον Τσίπρα ο κύριος Παυλόπουλος Προκόπης «Στο τέλος του χρόνου να βγούμε από την κρίση». Αυτό δεν το λένε ούτε στα μωρά. Ούτε στα αστεία επίσης δεν λέγεται αυτό. Ότι η Ελλάδα μπορεί να σηκώσει κεφάλι σ' ένα χρόνο.

Έτσι είναι. Ο ίδιος ο Θεός να το πει αυτό, ότι καθάριζουμε με θαύμα, θα τον πάρουν με τις πέτρες. Ο Παυλόπουλος Προκόπης θαρρεί πως ο Τσίπρας είναι υπεράνω του Θεού. Των κακών πνευμάτων. Ότι ο πρωθυπουργός είναι ο άρχων του Σκότους και του Φωτός και θα καθαρίσει τη μπουγάδα μέχρι το 2017. Επειδή δεν φοράει γραβάτα. Γούρικη γραβάτα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο εντιμότατος κύριος κλέφτης