ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗ ΧΑΤΖΑΡΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μάχη με το χρόνο δίνει ο Γ. Κατρούγκαλος για να μείνει στην ιστορία. Έτσι συμβαίνει ,άλλωστε με τους υπουργούς που καινοτομούν. Νόμος Σιούφα ονομάστηκε ο ασφαλιστικός νόμος του 1992 που θεωρήθηκε τομή, άσχετα αν από τη μία έκοβε παροχές, ενώ από την άλλη χορηγούσε συντάξεις σε νομάρχες 40 ετών με μόλις επταετή υπηρεσία.

Ο δεύτερος επώνυμος νόμος ήταν ο νόμος Πεπονή του 1995 που έφερε την υπογραφή του Αναστάσιου Πεπονή και καθιέρωνε αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων. Νόμος τομή και ο νόμος Κατσέλη για τα στεγαστικά δάνεια, τον οποίον πρώην σύντροφοι της Λούκας Κατσέλη απαιτούν, μετά τα συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ να λέγεται νόμος ΠΑΣΟΚ. Βαδίζουμε, λοιπόν, τώρα προς έναν τέταρτο επώνυμο νόμο, τον νόμο Κατρούγκαλου; Αμφιβάλλω.

Ο ίδιος, άλλωστε ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είναι πολιτικός, όπως ο Τσίπρας, ενώ παίρνοντας ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις από την πατρότητα του πονήματος που έστειλε στους Θεσμούς, είπε στους επιτελείς της ΝΔ κατά την παράδοση των προτάσεων του για το ασφαλιστικό. «Ηττήθηκα από την κοινωνία, από τον ΣΥΡΙΖΑ και από εσάς όσον αφορά τις επικουρικές, αλλά δεν είμαι πολιτικός, έτσι πρέπει να γίνει». Είναι σαφής η αιχμή του ότι ήθελε ένα σκληρότερο νόμο.

Όλα δείχνουν ότι μετά το μνημόνιο Τσίπρα, θα έχουμε και ασφαλιστικό Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα:

Λεβέντης μεν, μαρτυριάρης δε...