ΕΛΑ ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ένα ανέλπιστο τηλεφώνημα δέχθηκε τη βραδιά του θριάμβου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην άλλη άκρη του σύρματος ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που είχε κάθε λόγο να μην θέλει ούτε να ακούσει ούτε να δεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ καθώς ήταν ο μόνος βουλευτής του κόμματος του που είχε αρνηθεί εμφαντικά να τον ψηφίσει για το ύπατο αξίωμα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον συνεχάρη για τη νίκη του, και διαισθανόμενος, ίσως τη δυσκολία του Κυριάκου να ζητήσει αυτός συνάντηση μαζί του, όπως είθισται σ' αυτές τις περιπτώσεις, τον κάλεσε ο ίδιος στο γραφείο του.

Η συνάντηση θα γίνει τις προσεχείς ημέρες, ακριβώς ένα χρόνο από την προεδρική εκλογή, και τη δήλωση του Κυριάκου για την ακαταλληλότητα του Παυλόπουλου να οριστεί ανώτατος άρχων, καθώς, όπως είχε εξηγήσει...

-Δεν αντιστάθηκε στις «σειρήνες» του πελατειακού κράτους.

-Χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008.

-Δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που θα επιθυμούσε ο ίδιος.

Αναμφισβήτητα, θα είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συναντήσεις του νέου αρχηγού της ΝΔ και κανείς δεν γνωρίζει αν η στάση του στην προεδρική εκλογή έπαιξε κάποιο ρόλο στην πολεμική που δέχθηκε από το μπλοκ των Καραμανλικών στην μάχη για την αρχηγία στη ΝΔ.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτό που δεν πέτυχε η Ντόρα