ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Καραμανλής έχασε, αλλά ο Καραμανλής παραμένει εδώ. Ο βίος του Κυριάκου στην ηγεσία της ΝΔ δεν προβλέπεται ανέφελος όσο ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να το παίζει κληρονόμος. Ο μεταβατικός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης το είπε καθαρά.

«Ο Κώστας Καραμανλής ήταν και παραμένει εγγυητής για την ενότητα της παράταξης», δήλωσε λίγες ώρες μετά την ήττα Μειμαράκη.

Αν κινδυνεύει, όμως από κάποιους η ενότητα του κόμματος, δεν είναι από τους νικητές, αλλά από τους ηττημένους. Σημειώστε το. Πληροφορούμαι εγκύρως ότι οι ηττημένοι Καραμανλικοί έχουν βάψει μαύρες πλερέζες. Τους είναι αδύνατον να συμβιβαστούν στην ιδέα ότι έχουν χάσει το κόμμα, αυτοί που ελέγχουν το 80% της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, το όργανο που σε άλλες εποχές –τι άλλες; μέχρι το 1997– έβγαζε όχι μόνο αρχηγό, αλλά και πρωθυπουργό. Αυτό που τους ενοχλεί ιδιαίτερα είναι η πολυπραγμοσύνη του Άδωνη, αλλά και η διαφαινόμενη αναβάθμιση του Βορίδη, κινήσεις που προαναγγέλλουν ιδεολογική μετατόπιση.

Τουλάχιστον έτσι το ερμηνεύουν πολλοί Καραμανλικοί. Ο Πλακιωτάκης αισθάνθηκε την ανάγκη να διαμηνύσει στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός εξακολουθεί να αποτελεί το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος, όπως διατυπώθηκε αυτό από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σύντομα η ΝΔ θα αποκτήσει ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση. Ο Πλακιωτάκης δεν έκρυψε πόσο ώριμες για καβγά είναι οι συνθήκες, αποκαλύπτοντας ότι το βράδυ της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών η ΝΔ κινδύνευσε με διάσπαση.

Διαβάστε ακόμα:

Καραμανλοτσιπρικοί κύκλοι