ΒΑΡΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Θεωρώ εξαιρετικά τολμηρή τυχόν πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο. Ακόμη πιο τολμηρή –όσο και επικίνδυνη για τον ίδιο και το κόμμα του- θα θεωρούσα μία εξαγγελία για προανακριτική επιτροπή. Κι αυτό γιατί κάτι τέτοιο θα τον έφερνε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Κ. Καραμανλή για δύο βασικά λόγους.

Πρώτα γιατί η όποια έρευνα είναι αδύνατον να μην συμπεριλάβει και την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, οπότε, παρά τις προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών για την επερχόμενη καταστροφή, η τότε κυβέρνηση δεν σταμάτησε τους διορισμούς και τις σπατάλες διογκώνοντας ακόμη περισσότερο τα ελλείμματα και τον κρατικό δανεισμό.

Από την άλλη, η έρευνα θα έθετε σε δοκιμασία τις σχέσεις Καραμανλή με τον Τσίπρα, ο οποίος στην δική του πρόταση για εξεταστική είχε παραλείψει να συμπεριλάβει την πενταετία 2004-2009, προκαλώντας την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά.

Είναι πολύ πιθανόν, ο πρώην πρωθυπουργός να εξελιχθεί σε βάρος για τους χειρισμούς Μητσοτάκη, ακριβώς την ώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε
πλεονεκτική θέση για να επιφέρει καίριο πλήγμα στον πρωθυπουργό.

Το υλικό που υπάρχει μετά και τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη για το λεγόμενο PLAN X, αλλά και τις δηλώσεις Στουρνάρα για το σχέδιο εισβολής στο Εθνικό Νομισματοκοπείο, θεωρείται αρκετό για να διατηρήσει την πολιτική κόντρα μέχρι και τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Με γεμάτο το περίστροφο τους θα προσέλθουν στην έρευνα και οι του ΣΥΡΙΖΑ, σημαδεύοντας ΓΑΠ, Βενιζέλο και Σαμαρά. Πόλεμος με όλα τα μέσα...

Διαβάστε ακόμα:

Ετσι θα περάσει στην Ιστορία και ο Τσίπρας