ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

 

Έχω ένα κουτί λουκούμια υψηλής γεύσεως σ' όποιον με ενημερώσει έγκυρα γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει υπουργό οικονομικών της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης τον καθηγητή Γιάννη Βαρουφάκη. Το ερώτημα είναι πολύ σοβαρό. Κι έχει τεράστια πολιτική αξία, εκτιμά ο αποδυτηριάκιας, ακόμα κι αν δεν απαντηθεί!

Διόμισυ μήνες πριν από τις εκλογές, που τις κέρδισε την πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το κυβερνητικό πρόγραμμα του Σύριζα. Αυτά θα κάνουμε. Γι' αυτά δεσμευόμαστε.

Ο Βαρουφάκης διαφωνεί με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Και αναλύει στον υποψήφιο πρωθυπουργό τις ενστάσεις του. Γιατί διαφωνεί. Εδώ παίζει το κουτί με τα λουκούμια. Πώς είναι δυνατόν γαμώ το στανιό μου ένας πρόεδρος κόμματος να διορίζει Νο1 υπουργό σε μια χώρα που προσπαθεί, υποτίθεται, να βγει από την οικονομική κρίση κάποιον που δεν είναι ούτε πολιτικός, ούτε διπλωμάτης. Και ο οποίος διαφωνεί με το «κυβερνητικό» πρόγραμμα.

Συνεχίζω. Ο Βαρουφάκης μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, υπουργός οικονομίας του Σύριζα, αναλαμβάνει επικεφαλής της κυβερνητικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εταίρους. Αφού προηγουμένως έχει ξεκαθαρίσει στον Τσίπρα ότι διαφωνεί με τον τρόπο που θέλει να διαπραγματευθεί η κυβέρνηση!

Τι είχε συμβεί; Ποια, τέλος πάντων, είναι η εξήγηση. Ποια η απάντηση στο ερώτημα. Μια ερμηνεία είναι ότι ο Τσίπρας κάνει πλάκα. Ότι δεν έχει πάρει σοβαρά τη δουλειά. Δεν νομίζω ότι στέκει μια τέτοια απάντηση, όσο και να θεωρεί κάποιος ότι ο πρωθυπουργός είναι ανεύθυνος, επιπόλαιος.

Από την πλευρά του ο Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ο Τσίπρας αφού είχε ΉΔΗ αποφασίσει να αποδεχθεί τις προτάσεις των δανειστών, προχώρησε στην προσφυγή του δημοψηφίσματος! Όπως και πράγματι έτσι έγινε. Ανατριχιάζεις και μόνο να σκεφθείς ότι είναι ειλικρινής ο Βαρουφάκης. Και να μην είναι, λες το άλλο. Τι σόι συντροφιλίκια και κολλητήλικια είναι αυτά. Τσίπρας, Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, όλοι σε μια κυβέρνηση για να μας σώσουν, όταν οι εν λόγω σωτήρες δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους κι ο ένας υποπτεύεται τον άλλον για βρωμοδουλειές.

Ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα; Καμμία σημασία έχει η απάντηση. Φθάνει και περισσεύει και λέει πολλά μονάχα το ερώτημα. Τα λουκούμια θα τα φάω εγώ.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη των ψηφοφόρων κωλοτούμπα