ΠΑΡ' ΤΟ ΓΕΡΑΝΙ ΜΑΣ ΜΕ ΣΟΛΙΣΤ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ραντεβού με την ...ιστορία στη ...Λαχαναγορά δίνει ο Κυριάκος στο λαό, μεταφέροντας την έδρα του κόμματος του από τη Συγγρού δίπλα στον Κηφισό, το ποτάμι των εκλογικών στεναγμών της Νέας Δημοκρατίας.

Η κίνηση του δεν σχετίζεται μόνο με το οικονομικό, δηλαδή το χαμηλότερο ενοίκιο, αλλά κυρίως με την προσπάθεια να συνδέσει το κόμμα του με τις λαϊκές μάζες, που, χρόνια τώρα του έχουν γυρίσει την πλάτη, δίνοντας σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά επ' αυτού είναι τα ποσοστά που πήραν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου τα δύο μεγάλα κόμματα στην περιοχή όπου θα μεταφερθούν τα γαλάζια γραφεία επί της Πειραιώς στα όρια Ταύρου, Μοσχάτου, Ρέντη.

- Δήμος Νίκαιας- Ρέντη ΣΥΡΙΖΑ 42,41% ,ΝΔ 17,52%.
- Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ΣΥΡΙΖΑ, 39,35 %, ΝΔ 21,99%

Ακόμη χειρότερα για τη ΝΔ είναι τα ποσοστά στις άλλες παρόχθειες περιοχές του Κηφισού. Στο Αιγάλεω, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 24 ολόκληρες μονάδες -42,59% έναντι 18,64%- στο Περιστέρι 23, στην Αγία Βαρβάρα 27 μονάδες, ενώ πάνω από 20 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Ιωνία, στους Αγίους Αναργύρους, στο Καματερό, στο Μενίδι, στο Καματερό και την Πετρούπολη.

Άβατο για τη ΝΔ και οι πολυτραγουδισμένες από τους δημιουργούς της Αριστεράς φτωχογειτονιές του Πειραιά, που είχαν εξελιχθεί σε κάστρα του ΠΑΣΟΚ, αλλά στα χρόνια του μνημονίου έγιναν ροζ. Κερατσίνι–Δραπετσώνα 42,94% ο ΣΥΡΙΖΑ 17,26% η ΝΔ, Πέραμα 41,97% έναντι 18,45%, Σαλαμίνα 39,33% έναντι 22,31%.

Το σκηνικό αυτό θα επιχειρήσει να αλλάξει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ διαπιστώνοντας ότι με τέτοιες διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά δύσκολο το κόμμα του να επανέλθει στην εξουσία. Είναι σαφές επίσης ότι για να προσεγγίσει τις λαϊκές αυτές μάζες θα χρειαστεί να κάνει και μεγάλη στροφή στην πολιτική του. Όχι βέβαια να κάνει ύμνο της ΝΔ το τραγούδι στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή, αλλά να πάρει πίσω ορισμένες από τις νεοφιλελεύθερες ιδέες του που μόνο τρόμο προκαλούν στις πλατιές μάζες...

Διαβάστε ακόμα:

Θα κουνιότανε ο Σόιμπλε σε Καραμανλή και Αντρέα