ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑ Η ΖΩΗ;

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Είναι πρωτοφανές, τουλάχιστον στα ελληνικά χρονικά, να γράφει απομνημονεύματα μία 37χρονη πολιτικός με μόλις τριετή θητεία στη Βουλή. Ή αποχαιρετά την πολιτική ή κάτι προαναγγέλλει.

Είναι οι επικρατέστερες ερμηνείες του εγχειρήματος της. Ενδεχομένως να προαναγγέλλει την ίδρυση νέου κόμματος. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορεί να κερδίσει κάτι. Υπάρχει, όμως, και μία τρίτη εκδοχή. Να θέλει να εκδικηθεί. Εδώ είναι που θα χάσει οπωσδήποτε.

Θυμίζω την περίπτωση της Βαλερί Τριερβελέρ που αφιέρωσε στον πρώην σύντροφο της Φρανσουά Ολάντ το βιβλίο «Σε ευχαριστώ για τη στιγμή», το οποίο κυκλοφόρησε λίγους μήνες μετά την αποχώρηση της από το Ελιζέ. Το πόνημα πούλησε τρελά, αλλά δεν πέτυχε το στόχο του που ήταν να κάνει κακό στο Γάλλο πρόεδρο.

Ίσως γιατί οι αναγνώστες του διάβασαν τις εκμυστηρεύσεις της συγγραφέα από κουτσομπολίστικη και μόνο διάθεση. Η Ζωή, λοιπόν, πρέπει να προβεί και σε άλλες αποκαλύψεις, ενδεχομένως για το δημοψήφισμα, και να προσκομίσει και άλλα στοιχεία για να πείσει ότι τα κίνητρα της δεν είναι προσωπικά.

Δεν αφορούν, δηλαδή την πικρία της για την άρνηση του Τσίπρα να της δώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά τις εντάσεις της για την γενικότερη πολιτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμα:

Αριστερό θα είναι το κόμμα του Μπαλτάκου