Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΙ, ΟΥΤΕ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 

Ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας λέει ότι είναι αριστερός. Περίεργο. Και μήπως προκλητικό. Να δίνεις φανέλλα παίκτη βουλευτή, υπουργού, πρωθυπουργού επειδή έχει αριστερό πόδι κι αυτός να μην ακουμπάει καν τη μπάλλα με το καλό του ποδάρι. Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Και τη σοβαρή κουβέντα δεν τη ξεχωρίζεις σε ποδοσφαιρική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική. Η σοβαρή κουβέντα είναι σοβαρή, πρώτα, και μετά θα πεις ότι αφορά μαγειρική, κηπουρική, καλλιτεχνία, θεολογία, ιατρική, κομμωτική, οτιδήποτε.

Ο Παναθηναϊκός, σε ρωτάω, αν είχε Ρονάλντο και Μέσι θα αποκλειότανε από το κύπελλο. Θα έχανε από τον... Ατρόμητο, αντίπαλο στη χειρώτερή του σαιζόν στην σούπερ ληγκ. Εγώ σου λέω ότι με Μέσι μόνον, με Ρονάλτνο μόνον, ο Παναθηναϊκός μέχρι που θα κτύπαγε τον Ολυμπιακό. Θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα.

Πόσο κερδισμένη είναι η ομάδα που έκανε μεταγραφή τον Τσίπρα; Είπαμε. Η κουβέντα είναι σοβαρή. Πολύ σοβαρή. Μόνο σοβαρή. Η ομάδα, δηλαδή η Ελλάδα, λένε ότι είχε ανάγκη από έναν παικταρά αριστερό. Αριστεροπόδαρο. Να, όμως, που βγήκε χειρώτερος του Μπερμπάτωφ ο Τσίπρας. Ένας Εσιέν είναι. Παίζει σαν παλαίμαχος. Σα βετεράνος στο άνθος της ηλικίας του.

Τι άλλο να πεις για τον Τσίπρα όταν χωρίς αντίπαλο, με πουλημένο τον διαιτητή και δεν σκοράρει. Όχι μόνον δεν βάζει γκολ, αλλά κάνει αυτογκόλ. Που πέσαμε, ρε. Οι δανειστές δεν τον ζορίζουν τον παικταρά μας, το ΔΝΤ τον χαϊδεύει, το ΠΑΣΟΚ είναι διαλυμένο, η ΝΔ ήταν υπό διάλυση μέχρι ν’ αλλάξει αρχηγό. Φοβερό! Ούτε τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια δεν έχει ο αντίπαλος του Αλέξη μας. Κι όμως! Ποιος Μέσι και ποιος Ρονάλντο. Με Τσίπρα πρωθυπουργό ο κόσμος ψώνισε από σβέρκο. Χειρώτερος του Εσιέν και του Μπερμπάτωφ.

Διαβάστε ακόμα:

Τουρκία - Ελλάδα, όπως Μπααρτσελόνα - Πράσινα Πουλιά